Subwooferele auto: îmbunătățește calitatea sunetului din interior!

difuzoare auto jl audio

În perioada actuală, există multe persoane care petrec foarte mult timp în mașină. Pentru pasionați, mașina lor este mai mult decât un vehicul, practic aceasta este parte din ei.

Tocmai din aceasta cauză, industriile auto s-au dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Industria car audio este una dintre ele și se asigură constant că pe lângă confort, în  propria mașină, te vei bucura de și de alte aspecte, printre care muzica. Pentru mulți dintre voi, mașina este precum o a doua casă, iar scopul nostru final este să  sporim confortul atunci când călătorești.

Sistemul audio al automobilului este o componentă împortantă și dacă ai urmărit articolele noastre anterioare, atunci ști cât de mult accent punem pe acesta. Dacă înainte am discutat despre difuzoare auto și despre avantajele lor, astăzi îți vom povesti despre subwoofere.

În cele ce urmează, îți vom prezenta:

  1. Tipuri de subwoofer
  2. Caracteristici: putere, impedanță și dimensiuni
  3. Cele mai recomandate subwoofere de pe piață

De ce nu te mulțumește sistemul audio actual al mașinii tale?

O parte dintre proprietari de mașini sunt nemulțumiți de sistemul audio original. Aceștia simt lipsa frecvențelor joase care pot fi redate cel mai bine de un subwoofer. Multe vehicule sunt fabricate fără existența unui astfel de difuzor și tocmai de aceea, împreună cu echipa Soundhouse, astăzi te vom ajuta să alegi ceea ce este mai bun pentru mașina personală.

Înainte de toate, trebuie să iei în cosiderare faptul că fiecare mașina are propria acustică. Din cauza mai multor factori, difuzoarele de fabrică, nu te vor ajuta să asculți muzica preferată la nivelul dorit de tine. Primul pas în upgrade-ul sistemului audio este schimbarea difuzoarelor. Îți recomandăm să citești articolul nostru, care îți prezintă pe larg ceea ce presupune acest lucru.

Ce alegere trebuie să faci în funcție de tipul subwooferului dorit?Subwoofere hertz audio

Dacă te-ai hotărât să adaugi un subwoofer mașinii tale, trebuie să știi că acestea sunt clasificate, după tipul lor, astfel:

  1. Subwoofer activ
  2. Subwoofer pasiv

Subwooferele active sunt incorporate într-o incintă alături de amplificator, sunt ușor de montat și nu necesita achiziționarea de accesorii suplimentare.

Subwooferele pasive au nevoie de un amplificator separat, kit-uri de cabluri și, după caz, de incintă.  Acestea sunt foarte versatile și pot fi reglate în funcție de propriile dorințe muzicale. Recomandat este ca ambele tipuri de difuzoare să fie montate într-un centru specializat, pentru a te asigura că acestea redau sunetele corect și plăcut.

De ce este importantă puterea (W) subwooferului auto?

Puterea unui subwoofer este un factor important, pentru că este o caracteristică elementară în performanța și eficiența difuzorului. Valorile de putere necesară unui astfel de difuzoare variază între 100-500W. Bineînțeles că aceste limite pot fi depășite, dar contează foarte mult ce timp de muzică asculți.
Puterea unui difuzor este foarte importantă, deoarece indică exact ceea ce suportă difuzorul într-un ritm constant de funcționare, fără distorsiuni sau defecte ale sunetului.

Cum alegi un subwoofer auto în funcție de impedanța acestuia (Ω)?

Impedanța este reprezentată de valoarea în Ohm și trebuie să ținem cont de aceasta, deoarece este un aspect important, dacă vrei ca muzica din mașină să sune foarte bine.

După impedanță, majoritatea subwooferelor se împart:

  • de 2 ohm
  • de 4 ohm.

Aceasta este valoarea medie a difuzorului după care te poți ghida atunci când alegi amplificatorul, care trebuie să poată funcționa la aceeași impedanță precum subwoofer-ul. Așadar, dacă difuzorul pe care dorești să îl montezi este de 4ohm, ai nevoie de un amplificator de 4ohm. Spre exemplu, dacă difuzorul tău are o impedanță de 2ohm, iar amplificatorul are o valoare de 4ohm, vei realiza faptul că amplificatorul este forțat, drept urmare va crea distorsiuni.

Dacă totuși ai nevoie de informații suplimentare sau sfaturi de specialitate, poți să contactezi oricând colegii de la Sounhouse.

Asigură-te că subwoofer-ul se integrează perfect în configurația mașinii tale?

subwoofer jl audio

Pentru ca tu să te poți bucura pe deplin de subwoofer-ul tău, pe lângă putere și impedanță, este necesar să te asiguri că acesta se potrivește cu spațiul din mașina ta. Mulți conducători auto aleg variantele integrate sub scaun sau în locul roții de rezervă, pentru că astfel nu pierd spațiu din automobil.

În funcție de preferințele tale, subwoofer-ul poate fi integrat cu ușurință în mașina ta. Înainte de toate, ne dorim ca tu să știi exact cum sunt împărțite aceste difuzoare, după dimensiuni. Dacă vei apela la un specialist pentru configurarea sistemului tău audio, acesta îți va oferi consultanța necesară, așa încât la final vei ști ce produs este potrivit nevoilor tale și ale mașinii.

Subwooferele sunt proiectate pe diferite dimensiuni, astfel încât să poată mulțumii un număr cât mai mare de utilizatori. Vei găsi pe piața car audio, difuzoare de 8, 12 și 15 inch. Caractericticile acestora variază foarte mult, au impedanțe și puteri diferite, fiind special create pentru mai multe gusturi.

Consilierii tehnici de la Soundhouse, vor ști exact de ceea ce ai nevoie, în funcție de marca mașinii și de gusturile tale muzicale. Vei avea de ales dintre subwoofere care să echilibreze frecvențele redate de unitate și unele care să cânte puternic și tare. Doar de tine depinde, achizia finală.

De ce brand-ul subwooferului este o alegere care contează?

În industria car audio vei găsi multe brand-uri care promit calitate și putere. Fiecare are propriile principii la bază, propria tradiție și propriul design, care îi face să devină unici.

Colegii de la Soundhouse ne-au propus spre prezentare brand-urile: Hertz, Audison, Awave, Match, JL Audio, Deaf Bonce. Poți accesa pagina dedicată subwooferelor, unde să vizualizezi mai multe modele, împărțite pe game, dimensiuni, impedanțe și putere.

Dacă te-ai hotărât asupra unui model, nu ezita să îi suni pe consilierii Soundhouse pentru a se asigura că produsul ales este potrivit mașinii tale.

La final, suntem siguri că vei fi mulțumit!

Telefon: 0374490389

 

SOLUȚII COMPLETE PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA PERFORMANȚELOR ACUSTICE ȘI CREȘTEREA CONFORTULUI MAȘINII TALE

CONFIGUREAZĂ-ȚI MAȘINA

spot_img

Categorii Articole

Cele mai citite articole