Cum alegi sistem alarme auto bun? [3 recomandări SoundHouse]

Atunci când proprietarii de automobile se întreabă  „Cum să-mi protejez mașina de furt?”, prima soluție care le vine în minte majorității dintre ei este instalarea unei alarme auto.

Astăzi este dificil să ne imaginăm o mașină modernă fără un sistem de securitate auto. Chiar dacă orașele sunt împânzite de camere de supraveghere, acestea nu împiedică hotii să fure mașinile, dar un sistem de alarmă bun – cu siguranță da!

Alegerea alarmei auto potrivite și instalarea corectă asigură o protecție optimă a mașinii împotriva furtului sau actelor de vandalism. 

De asemenea, are un impact major asupra siguranței și liniștii tale sufletești.

În continuare vom vorbi despre:

  • modalități eficiente de a-ți proteja mașina de furt sau vandalism
  • cum să alegi cea mai buna alarmă auto
  • sfaturi de la specialiștii Soundhouse și gama de alarme auto de la SoundHouse
  • cum se instalează corect alarma auto

Înainte de a alege o alarmă pentru mașină, trebuie să determini tipul și clasa acesteia, deoarece funcțiile și costul alarmei vor fi influențate de aceste aspecte.

alarme starline

Tipuri și clase de alarme auto

Există două tipuri principale de alarme auto:

  1. Unidirecțională 

Acest sistem alarme este proiectat doar pentru a genera o alertă sonoră și luminoasă în cazul unei încercări de furt, dar nu oferă o cale de comunicare cu proprietarul mașinii, de exemplu prin SMS. Prin urmare, eficacitatea sa este limitată la o rază de 200-300 de metri.

  1. Bidirecțională (cu feedback și prin satelit)

Acest tip de alarmă auto are un afișaj LCD încorporat în cheie, care arată informații importante, cum ar fi starea sistemului și a vehiculului, încercări de efracție sau furt, activitatea sistemelor auxiliare, etc.

Alarmele cu feedback pot fi împărțite în două tipuri: 

  • cu comunicare între unitatea centrală și telecomandă, cu o rază de acțiune de până la 4 km
  • cu comunicare prin intermediul frecvențelor rețelelor mobile GSM, cu o rază de acțiune limitată la acoperirea rețelei mobile

În cazul alarmei cu comunicare între unitatea centrală și telecomandă, se utilizează codarea conversațională sau dinamică pentru a spori siguranța canalului împotriva hacking-ului. Codificarea conversațională este mai simplă de implementat, dar mai puțin sigură, în timp ce codificarea dinamică poate fi mai complexă, dar oferă un nivel mai ridicat de protecție.

Alarmele prin satelit sunt cea mai avansată și eficientă opțiune. Acestea nu sunt limitate de nicio barieră geografică, astfel încât poți conduce mașina oriunde te afli pe glob.

În același timp, alarmele auto cu feedback au capacitatea de a notifica proprietarul despre orice încercare de pătrundere sau furt. 

De asemenea, dacă aceste sisteme au senzori de înclinare și mișcare încorporați, ele vor reacționa la orice încercare de accesare a vehiculului și vor notifica proprietarul. Un alt beneficiu important al acestor sisteme îl prezintă raza lor de acțiune.

alarme auto

Există câteva clase de alarme auto:

  • Cu buget mic

Acest tip de alarmă auto notifică proprietarul printr-un semnal sonor atunci când ușile sau portbagajul sunt deschise. Este controlată prin intermediul unei telecomenzi sau a unei chei codificate. Dezavantajul cel mai mare este că această alarmă devine inactivă când bateria se descarcă sau când sistemul este oprit de intruși. 

Alte caracteristici sunt: semnale sonore și luminoase care se declanșează la deschiderea ușilor, capotei sau a capacului portbagajului.

  • Standarde

Dispozitivele din această categorie au o sursă de alimentare proprie, diferită de modelele cu cost redus, care depind doar de o baterie. Ele au capacitatea de a împiedica pornirea automobilului, precum și un senzor de protecție a interiorului mașinii și un senzor de protecție a caroseriei, care poate bloca circuitele motorului. 

Acest sistem alarmă poate fi controlat prin telecomandă sau cheie cu codificare dinamică, făcând aproape imposibil furtul prin spargerea codului de alarmă.

  • Premium

Optând pentru acest tip de alarme auto, proprietarul va descoperi că are acces la un pachet complet de dotări pentru securizarea vehiculului: cel puțin doi senzori de protecție interioară, blocarea circuitului motorului și un senzor care detectează deschiderea capotei motorului. Controlate prin intermediul cheilor sau telecomenzilor cu codificare dinamică, acestea oferă un nivel ridicat de siguranță. 

De asemenea, proprietarul poate obține informații despre poziția și locația vehiculului, precum și despre funcțiile de securitate conectate, prin intermediul unei aplicații accesibile pe smartphone.

alarme auto starline

3 recomandări de la specialiștii SoundHouse

Experții SoundHouse vin cu 3 recomandări pentru a alege un sistem de alarmă calitativ și eficient pentru protecția mașinii tale:

  1. Optează pentru caracteristici de securitate avansate

Un sistem de alarmă eficient trebuie să ofere tehnologii avansate de protecție, inclusiv senzori de mișcare, senzori de impact, senzori de înclinare și altele. Aceste funcții te vor ajuta să identifici orice încercare de furt sau vandalizare a mașinii tale și te vor alerta imediat prin sunete puternice sau prin notificări pe telefon.

  1. Alege un sistem cu o gamă largă de funcții

O alarmă mașină de calitate ar trebui să ofere o varietate de caracteristici avansate, cum ar fi: control prin intermediul telefonului mobil, alarma de parcare, închidere automată, controlul încălzirii auxiliare, pornirea motorului de la distanță, programarea pornirii motorului la o anumită oră, urmărirea prin GPS+Glonass, oprirea motorului la distanță (pentru a preveni furtul), precum și aplicația Starline pe telefon care oferă acces la multe alte funcții. Acestea te vor ajuta să îți monitorizezi în mod constant mașina și să o protejezi în orice moment.

  1. Alege un sistem cu o bază solidă de suport 

Este important să alegi un sistem de alarmă cu un serviciu post-vânzare de calitate, care să te susțină în rezolvarea oricăror probleme sau întrebări. Verifică dacă sistemul vine cu o garanție adecvată și dacă există o echipă tehnică disponibilă pentru a te ajuta în cazul în care ai nevoie de asistență.

alarme auto

Gama de alarme auto de la SoundHouse

La Soundhouse găsești alarme auto premium moderne cu un șir de caracteristici avansate de securitate și funcții utile pentru a-ți proteja automobilul de furt sau vandalism:

  • alarma auto dedicată StarLine E9 V2dispune de interfață digitala CAN-OEM, telecomandă 868MHz, autorizare Bluetooth 5.0 pe distanțe mici, pornire motor la distanță și încălzire auxiliară
  • alarma auto dedicată StarLine S9 V2are interfață digitală CAN-OEM, GSM 4G, 2xSIM, monitorizare active online, autorizare Bluetooth 5.0 pe distanțe mici, modul de putere-pornire motor la distanță, încălzire auxiliară, diagnosticare OBDII, beach mode și blocarea funcționalității motorului prin iCan
  • alarma auto dedicată StarLine AS9 4Gdeține 2x 4G SIM, telecomandă 868MHz, navigare GSP + GLONASS, autorizare Bluetooth la distanțe mici, interfață digital CAN-OEM, pornirea motorului la distanță, încălzire auxiliară, blocarea digitală a motorului ICAN, Hands-Free, mod beach și diagnosticare OBDII
  • alarma auto dedicată StarLine B9 PROdispune de 2x 4G SIM, telecomandă 868MHz, navigare GSP- GSM + GLONASS, autorizare Bluetooth la distanțe mici, interfață digital CAN-OEM, pornirea motorului la distanță, încălzire auxiliară, blocarea digitală a motorului ICAN, Hands-Free, mod beach și diagnosticare OBDII

Instalarea unei alarme auto pe o mașină

Întrucât instalarea alarmei este un proces care necesită calificare și experiență, probabil te întrebi dacă merită să o faci pe cont propriu sau este mai bine să te încredințezi profesioniștilor.

Instalarea sistemului de alarmă auto începe cu identificarea locului unde va fi poziționată unitatea centrală în interiorul vehiculului. Aceasta se instalează adesea în spatele tabloului de bord, unde se află toate cablurile necesare.

Hai să vedem care este procedura:

  • demontarea panoului de bord și a celui de pe volan 
  • accesarea încuietorii de contact prin îndepărtarea garniturii inferioare
  • conectarea alarmei la semnalizatoare, la indicatorul care semnalizează deschiderea ușii și la blocantul de motor 
  • conectarea luminii de semnalizare din spatele panoului și a firului de pornire a motorului
  • tragerea blocului-cablu pe sub capotă și conectarea firului alarmei

Etapele descrise anterior sunt doar un rezumat schematic al procesului de instalare, care poate varia în mod semnificativ în funcție de modelul de alarmă auto ales, caracteristicile suplimentare, sursa de alimentare și altele.

Nu este de ajuns să alegi cele mai bune alarme auto, dar și să lași instalarea sistemului de alarmă în mâinile unui dealer autorizat SoundHouse. Și asta, pentru că instalarea sistemului de alarmă pe cont propriu poate duce la o funcționare incorectă și, ca urmare, la furtul sau deteriorarea vehiculului.

alarma auto soundhouse

Alegerea unei alarme auto trebuie să fie bazată pe cerințele de utilizare a mașinii și pe funcțiile de care ai nevoie.

Chiar dacă ții automobilul aproape întotdeauna, noaptea o parchezi în garaj sau într-o parcare supravegheată și nu faci călătorii lungi în timpul zilei, poate fi înțelept să investești într-un sistem de alarmă premium, pentru că vei obține mai mult decât siguranță. În special acum, în sezonul de iarnă, posibilitatea de a porni încălzirea prin webasto poate fi foarte utilă. Astfel, poți programa încălzirea salonului înainte de a pleca din casă, evitând să aștepți minute întregi pentru a putea merge la serviciu.

Iar atunci când lași automobilul deseori în locuri îndepărtate sau ai nevoie să monitorizezi de la distanță echipamentul instalat pe acesta, prezența unui modul GSM devine esențială.

Dacă dorești sfaturi și recomandări din partea unui expert în privința sistemului de alarmă auto potrivit pentru automobilul tău, echipa SoundHouse este încântată să te ajute! 

Telefon:  0374490389

SOLUȚII COMPLETE PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA PERFORMANȚELOR ACUSTICE ȘI CREȘTEREA CONFORTULUI MAȘINII TALE

CONFIGUREAZĂ-ȚI MAȘINA

spot_img

Categorii Articole

Cele mai citite articole