Cum reușește un pachet de bass să schimbe vibe-ul în mașina ta?

Dacă în fiecare dimineață sursa ta de energie este muzica, ești în locul potrivit. Foarte mulți dintre șoferi petrec ore întregi în trafic, ceea ce poate fi obositor și stresant. Atunci când ești blocat într-o coloană interminabilă de mașini, cea mai bună variantă pentru a te relaxa și pentru a te destresa este să asculți muzică. Fie că îți face plăcere să audiezi emisiunile radio preferate sau că ai un playlist salvat pe Youtube, calitatea sistemului audio este foarte important.

Dacă ne urmărești constant ești deja la curent cu recomandările noastre privind difuzoarele auto. Dacă acesta este primul tău articol citit, te invităm să arunci o privire și peste celelalte, pentru a înțelege mult mai bine contextul.

În acest articol vei descoperi cum să îți actualizezi sistemul audio al mașinii și vei afla de ce este important să oferim atenție bass-ului. Dacă vei rămâne până la final alături de noi, te vom ajuta să creezi în mașina ta o scenă de spectacol.

Este foarte important genul de muzică pe care îl asculți, dar și modul în care preferi să audiezi piesele preferate. Indiferent că ești pasionat de muzica ascultată la maxim sau că îți place atmosfera ambientală, bass-ul are un rol foarte important. De ce?

Muzica este redată în mai multe frecvențe: înalte, medii și joase. Dacă încă ai un sistem audio din fabrică, probabil că ți-ai dat seama de faptul să aceste frecvențe nu sunt corect echilibrate, pentru că difuzoarele tale sunt nevoiete să redea toate sunetele în același timp. Acest lucru forțeză boxele, iar muzica redată poate avea distorsiuni și în cel mai urât scenariu, acestea se pot arde.

Pentru a evita situațiile de mai sus și pentru ca sistemul tău audio să redea muzică într-un mod echilibrat, noi îți recomandăm să îți instalezi tweetere, difuzoare medii și subwoofere. Tweeterele vor reda doar frecvențele înalte, difuzoarele medii vor reda, după cum sunt și denumite, frecvențele medii, iar subwooferele pe cele joase. Dacă ești reticent în instalarea celui din urmă, îți reamintesc faptul că nu este nevoie să asculți melodiile așa încât să îți tremure geamurile. Orice melodie va fi redată armonios, așa încât vei avea impresia că ești la un concert, de fiecare dată când te urci în mașină.

Ne dorim ca în urma acestui articol să ai informațiile generale, necesare, pentru a îți putea configura sistemul audio al visurilor tale.

De ce e avantajos să investești într-un pachet de bass?

Suntem cu toții de acord că viața fără muzică ar fi mai tristă și mult mai monotonă. Pentru audiofili, actualizarea sitemului audio al mașinii este o călătorie continuă, pentru că tehnologia avansează zilnic și constant sunt lansate produse tot mai performante și tentante în același timp. Cu toate acestea, pentru a te bucura de călătorii sau pentru a te relaxa în trafic, nu este nevoie să faci o investiție exagerată, ci trebuie să știi, conform dorințelor tale, cum să faci un update sistemului audio.

Așadar, dacă te-ai hotărât să îți achiziționezi un pachet de bass, trebuie să știi că acesta este alcătuit din trei componente: subwoofer, amplificator și kit de cabluri.

În cele care urmează, îți vom prezenta tipuri de subwoofere și, implicit și componentele acestora. Călătoria noastră în cunoașterea universului audio, abia a început!

 

Tipuri de subwoofer

În momentul actual, pe piață vei găsi o varietate de modele de subwoofere. Diferențele dintre acestea constau în preț, brand, performanță, componente, etc. Este foarte important, atunci când alegi un astfel de difuzor, să te asiguri că este compatibil cu mașina ta. De aceea noi recomandăm de fiecare dată ajutor de specialitate.
Subwooferele auto sunt concepute cu o precizie absolută, menite să redea sunetele joase, fără să creeze bruiaje. Poți integra cu ușurință un subwoofer în mașina ta, în funcție de modelul pe care îl alegi.

  • Subwoofer activ- are un amplificator incorporat, este foarte ușor de instalat.subwoofer pasiv- nu are amplificator integrat, acesta trebuie achizițonat separat, compatibil cu difuzorul.
  • Între cele două tipuri există atât diferențe tehnice, cât și de costuri. Depinde foarte mult de spațiul de care dispui pentru instalare și de dorințele tale în completarea sistemului audio cu un subwoofer. Important este ca tu să alegi acel pachet de bass, care la final să fie pe gustul tău. Dacă dorești să știi cât mai multe în legătură cu acest subiect, te invităm să citești și articolul nostru, subwoofere auto.

Tipuri de amplificatoare

Amplificatorul este acea componentă a pachetului de bass, care intensifică sunetele pe care difuzorul le redă. Pentru ca un subwoofer să funcționeze în parametrii pentru care a fost creat și pentru a își face simțită prezența în mașina ta, este necesar să îl combini cu un amplificator.

Deși în esență acestea sunt menite să facă același lucru, există diferențe pentru ca acestea să funcționeze și să fie utilizate în situații diferite.
Fiecare clasă de amplificatoare este reprezentată printr-o literă, care să evidențieze specificațiile proprii.

Astfel că exista amplificatoare din următoarele clase: A, B, A/B, D.
  • Clasele A, B, AB- amplificatoare de dimensiuni mari, cu putere ridicată și cu un consum mare de curent.
  • Clasa D- este reprezentată de aplificatoarele digitale, cu dimensiuni reduse și cu un cosum mic de curent.

O a doua clasificare a amplificatoarelor este aceea după numărul de canale:

  • Amplificatoarele monobloc sau cele cu un singur canal. Acestea produc o putere mai mare față de restul amplificatoarelor și sunt special concepute pentru a alimenta un subwoofer.
  • Amplificatoarele stereo sau cele cu două canale și sunt special concepute pentru a reda putere difuzoarelor din mașină. Este un model de amplificator destul de utilizat în sistemele car audio, iar avantajul principal este eficiența din punct de vedere energetic.
  • Amplificator cu trei canale- este o combinație între amplificatoarele cu unul sau două canale. Totodată acestea sunt o combinație a circuitelor claselor AB și D, incorporate în același sistem. Cele trei canale sunt dedicate astfel: două canale pentru difuzoare și un canal pentru subwoofer. Acestea sunt soluția ideală pentru mașinile cu un spațiu limitat, dar și pentru un sunet complet amplificat.

Dacă consideri că întâmpini dificultăți în alegerea unui amplificator potrivit, recomandăm să te consulți cu un specialist în domeniu.

Modele de pachete bass recomandate de SoundHouse.

Alegerea pachetului ideal pentru mașina ta depinde, în principal, de mai mulți factori. 

Totuși, având o experiență de peste 10 ani în domeniul car audio, recomandările SoundHouse poate chiar îți vor fi de ajutor! 

Trebuie să știi că un pachet de bass este o soluție completă și testată, care îți va garanta rezultate foarte bune. 

Alegerea ta poate depinde de buget și de spațiul din mașina ta. 

Iată câteva modele pe care le poți vedea și în categoria noastră de pachete bass

  • DBX 30 – este cel mai mare subwoofer cu incintă, având rezultate pe măsură. Are un diametru mare și putere de redare foarte mare. Se instalează cu ușurință și are o rezistență destul de mare în timp. 
  • DBX 25 – este fratele lui DBX 30, fiind mai compact pentru cine nu este dispus să piardă mult spațiu din portbagaj, sau este limitat de spațiu în general. 
  • DBA 200 – este cel mai compact subwoofer de la Hertz și este din gama de subwoofere activ, având amplificatorul integrat în incintă. Performanța acestui subwoofer este foarte bună, dar te limitează datorită mărimii difuzorului. 
  • DST 30 – este un tub de bass cu dimensiuni destul de mari pentru cine are spațiu de sacrificat. Bassul este puternic și energetic, iar rezultatele îți vor depăși așteptările.  
  • APBX 10DS – este o opțiune mai scumpă, dar primești ceva foarte calitativ cu un bass specific Audison, care este mai cald și cu sunete mai pline. Are o putere mai mult decât suficientă pentru gusturile normale. Este destul de compact, având un subwoofer care este capabil să dea randament bun la o incintă cu litraj mic.

Ce avantaje vei obține dacă investești în sistemul tău car audio?

Știm că alegerea unui pachet de bass potrivit poate fi o reală provocare, tocmai de aceea echipa Soundhouse România este mereu pregătită să te consilieze. Cu peste zece ani în domeniu, recomandările acestora îți pot fi de folos. Îți vom prezenta câteva modele de subwoofere, din gama noastră de produse:

  • DBX 30 – cel mai mare subwoofer cu incită din gama Hertz. Pe lângă diametru, acesta are și o putere de redare mare. Se instalează cu ușurință și are o rezistență îndelungată.
  • DBX 25.3 – este fratele mai mic al lui DBX 30 și este o soluție ideală pentru cei care au un spațiu redus în mașină.
  • DBA 200 – cel mai compact subwoofer din gama Hertz. Face parte din gama subwooferelor active, având amplificatorul integrat în incintă.
  • APBX 10DS – subwoofer marca Audison, care redă bass-ul mult mai cald, iar frecvențele joase fiind mai pline. Este compact și dacă nu dorești să ai un bass care să întoarcă privirile la semafor, este potrivit pentru tine.

Ce avantaje vei obține dacă investești în sistemul tău car audio?

Gusturile nu se discută, tocmai de aceea depinde foarte mult de tine în alegerea pachetului de bass. Doar că este necesar să știi că instalarea acestuia îți va îmbunătății considerabil calitatea sistemului audio din mașina ta. Principalele beneficii ale unui astfel de upgrade sunt, printre altele, următoarele:

  • profunzimea și claritatea frecvențelor;
  • reducerea distorsiunilor;
  • maximizează performanțele difuzoarelor;
  • crează o scenă acustică în mașină, pentru ca tu să te bucuri de orice călătorie.

În final, decizia îți aparține! Te invităm pe www.soundhouse.ro pentru a descoperii pachetele noastre de bass. Totodată, așteptăm solicitările tale, pentru ca împreună să găsim cea mai bună soluție. Contactează-ne telefonic ( 0374490389) sau pe emal: info@soundhouse.ro, iar noi vom răspunde tuturor întrebărilor tale.

SOLUȚII COMPLETE PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA PERFORMANȚELOR ACUSTICE ȘI CREȘTEREA CONFORTULUI MAȘINII TALE

CONFIGUREAZĂ-ȚI MAȘINA

spot_img

Categorii Articole

Cele mai citite articole