Cum obții mai mult volum de calitate cu un amplificator auto?

Muzica ne însoțete peste tot. Fie ca este vorba că o ascultăm acasă sau în mașină, aceasta este principalul mod de relaxare. Este dovedit faptul că, foarte multe persoane au nevoie de muzica preferată pe fundal, pentru a desfășura diverse activități. Așa se întâmplă și în timpul condusului. Conducătorii auto petrec foarte mult timp în trafic, ceea ce declanșează stresul și oboseala. Există totuși și audiofili, care nu pot pleca la drum fără piesele preferate.

Tocmai de aceea suntem noi aici, pentru a te ajuta și îndruma pe calea în alegerea unui sistem audio de vis, pentru automobilul tău. Dacă până acum am enumerat componente ale acestuia, precum: difuzoare, subwoofere sau conectică, astăzi ne dorim să dezvoltăm subiectul amplificatoare.

Dacă chiar îți dorești să îți schimbi difuzoarele din fabrică, cu siguranță te-ai gândit la o calitate superioară, față de ceea ce ai în prezent. Indiferent de ce difuzoare ai achiziționa, amplificarea acestora, va schimba total atmosfera din mașina ta. Vei vedea că, există și difuzoare profesionale la un nivel foarte înalt calitativ, care instalate în mașină fără un amplificator, vor cânta mai încet decât cele OEM.

Astăzi ne-am decis să îți povestim despre amplificatoare și ne dorim ca pâna la finalul articolului tu să știi:

  • caracteristicile de funcționare ale unui amplificator;
  • clasificarea amplificatoarelor;
  • informații despre DSP.

Ce este și de ce ai nevoie de un amplificator?

După cum îi spune și denumirea, un amplificator, intensifică puterea semnalului care ajunge la difuzoare. În general, difuzoarele nu au puterea necesară pentru a reda sunetele la intensitatea dorită și dacă sunt forțate din unitatea de bază, riscăm să le ardem.

Pe lângă intensificarea semnalului audio, un amplificator este ideal dacă îți dorești ca sunetul din mașină să fie clar, curat, fără distorsiuni.

Cum îți transformă dinamica acustică un amplificator?

Vei găsi pe piață o varietate de modele de amplificatoare, diferențiate prin putere, clasă sau caracteristici unice, dar toate vor avea același rezultat final. Performanță!

Înainte de toate, te sfătuim să îți cunoști mașina și componentele acesteia. Dacă ai achiziționat un set de difuzoare foarte bune pentru mașină, dar nu funcționează la nivelul așteptărilor tale, trebuie să știi că ai nevoie de amplificator. De asemenea, dacă îți dorești un subwoofer, este nevoie de un aplificator. În orice situație te-ai afla și orice ți-ai dori, un amplificator auto aduce doar beneficii.

Amplificatoarele se pot clasifica astfel:

  1. După clasă
  2. După numărul de canale
  3. Putere
  4. Impedanță

Deși există multe elemente de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi un amplificator, clasa din care face parte ar trebui să fie un criteriu important. Îți spuneam mai devreme că un amplificator preia un semnal slab și îl transmite mai puternic. Pentru ca acest lucru să fie realizabil, se folosesc mai multe metode de convertire a semnalului. Aceste metode se diferențiază prin clase.

Amplificator auto Clasa A

Amplificatoare analog, de dimensiuni mari, care rulează cu o polaritate constantă. Acesta prezinta un număr mic de distorsiuni, au un răspuns mare în frecvență, fiind una dintre cele mai căutate clase de către clienți în genaral.

Amplificator auto Clasa B

Aceastea sunt aplificatoare create ca o alternativă pentru cele din clasa A, dar care întâmpină probleme de supraîncălzire a tranzistoarelor. Tranzistoarele sunt complementare și sunt configurate într-o formă de tip pull-push. Fiecare dintre cele două elemente funcționează, amplificând doar jumătate din semnalul sonor. Din acest motiv, se consideră că acestea funcționează mult mai bine decât amplificatoarele clasei A.

Amplificator auto Clasa AB

Amplificatoarele clasei AB sunt o combinație a celor două clase prezentate mai sus, fiind cele mai utilizate amplificatoare. Diferența față de clasa B este că ambele tranzistoare funcționează în același timp, sub formă de undă continuă, eliminând posibilele distorsiuni. Toate acestea duc la o intensitate mult mai mare a sunetului.

Amplificator auto Clasa D

Amplificatoare digitale, compacte, ideale pentru acei clienți care dețin un spațiu redus în mașină. Sunt eficiente din punct de vedere energetic, eliberând foarte puțină căldură.

1.Îți spuneam mai devreme despre faptul că, înainte să îți achiziționezi un amplificator, va trebui să îți cunoști bine mașina, dar și să știi sigur cum anume dorești să îl integrezi în sistemul audio al mașinii. Îți oferim acest sfat pentru că, amplificatoarele sunt clasate și după numărul de canale. Astfel că, pe lângă clasa din care face parte, un amplificator poate avea diferite numere de canale, care pot fi utilizate, în funcție de modul în care dorești să îl integrezi în mașină.

Amplificatoarele monobloc,  sunt cele cu un singur canal și sunt folosite, în general atunci când se dorește instalarea unui subwoofer.  Amplificatoarele cu două canale sunt cel mai adesea folosite pentru a intensifica puterea difuzoarelor, în timp ce amplificatoarele cu trei canale sunt destinate pentru a oferi putere si unui set de difuzoare, dar și unui subwoofer.

Dacă totuși dorești să îți instalezi o configurație mai complexă pe mașina ta, îți recomandăm să folosești amplificatoare care au de la patru canale în sus.

2.Atunci când te-ai hotârât să îți achiziționezi un amplificator, este necesar să ții cont și de puterea acestuia. Puterea este o caracteristică fundamentală a unui amplificator și se referă la energia trimisă către difuzoare. Vei auzi frecvent de două valori ale puterii. Prima este puterea RMS și vine din limba engleză, „ Root Mean Square”. Aceasta este puterea reală pe care o comunică difuzoarelor. În ceea ce privește puterea scrisă pe hârtie, reprezintă valoarea cea mai mare la care poate ajunge un amplificator la un moment dat, timp de câteva secunde. Dintre cele două valori, este important să îți îndrepți atenția către cea RMS.

3.Impedanța este reprezentată de tensiunea tolerată de un difzor. Este foarte important să cunoști impedanța difuzoarelor tale, pentru că doar asftel vei știi exact cu ce amplificator să le potrivești. Astfel va trebui să alegi produsul care este capabil să funcționeze la o anumită impedanță.

 

Amplificatoare cu procesor de semnal integrat

Procesorul de semnal integrat sau DSP este capabil să manipuleze semnalele audio recepționate, controlându-le pe cele de ieșire. Acesta este special creat pentru a funcționa în completarea amplificatorului, rezultatul fiind propriul concert în mașina ta. Sunt extrem de fiabile și pot fi utilizate în configurațiile a multor sisteme audio.

Vrei mai multă viață sistemului audio? Integrează un amplificator!

Dacă ești dornic să ai un sunet de calitate în mașina ta, atunci un amplificator auto este tot ceea ce ai nevoie. Bineînțeles că poate fi o reală provocare să alegi amplificator potrivit mașinii tale, din cauza faptului că acestea au multe caracteristici și provin din clase diferite de produs. Este important să îți cunoști bine caracteristicile mașinii și evident, să știi ce anume îți dorești de la sistemul audio.

Ca de fiecare dată, noi te sfătuim să apelezi la un specialist, care va știi exact ceea ce ai nevoie. Astfel că, după integrarea amplificatorului în mașina ta, te vei bucura de:

  • mai mult volum și putere;
  • un sistem audio performant;
  • eficiență sporită în redare;
  • confort;
  • ambianță în mașină.

Dacă până astăzi era sceptic cu privire la instalarea unui amplificator, sperăm să te fi lămurit și în același timp ne dorim să știm că ți-am livrat toate informțiile de care aveai nevoie. Totuși dacă mai ai neclarități, poți discuta oricând cu un coleg de al nostru, de la Soundhouse (0374490389).

 Telefon: 0374490389

SOLUȚII COMPLETE PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA PERFORMANȚELOR ACUSTICE ȘI CREȘTEREA CONFORTULUI MAȘINII TALE

CONFIGUREAZĂ-ȚI MAȘINA

spot_img

Categorii Articole

Cele mai citite articole