Insonorizarea mașinii – soluția care te scapă de zgomot și vibrații

Ești deranjat de zgomotele și vibrațiile care provin din exteriorul mașinii, atunci când conduci? Pentru a te bucura pe deplin în timpul condusului, este foarte important să îți creezi confortul necesar. Zgomotele provenite de la motor, de la contactul roților cu asfaltul sau alte zgomote provenite de la trafic, sunt câteva dintre motivele pentru care ar trebui să te gândești la insonorizarea mașinii.

În articolul de astăzi vom discuta despre insonorizantele premium care vor acționa instant asupra zonelor de zgomot și vor face experința ta, în automobil, mult mai plăcută și îți vor oferi următoarele beneficii:

  1. Reduce vibrațiile de pe tabla mașinii
  2. Estompa zgomotele provenite din trafic
  3. Îmbunătății rezonanțele acusticii ale sistemului audio
  4. Crește confortul în timpul condusului

În plus, îți vom prezenta caracteristicile unice ale fiecărui timp de insonorizant auto, așa încât tu să știi exact ceea ce ai nevoie pentru tine și mașina ta.

 

 

Eficiență maximă în trei straturi:

Condusul poate deveni o activitate obositoare, nu doar de la orele multe petrecute în mașină, ci și din cauza zgomotului provenit din diverse direcții. Zgomotul, în general, accentuează starea de stres și de deconcentrare.

Pentru o eficiență maximă, noi recomandăm ca procesul de insonorizare să se realizeze în trei straturi.

antifonare dynamat

 

Primul strat este reprezentat de vibro absorbant, un material conceput din cauciuc butilic, foiță de aluminiu și un strat autoadeziv. Acesta se aplică pe toate suprafețele de tablă ale mașinii și ajută la reducerea considerabilă a vibrațiilor. În funcție de gamă și de brand, materialele vibro absorbante au grosimi și particularități diferite, pentru a se plia foarte ușor pe caracteristicile mașinii. Mai mult decât absorbția vibrațiilor nedorite, acest tip de material protejează împotriva coroziunii și a ruginii.

 

insonorizare capota

Cel de al doilea strat este reprezentat de termo absorbant și se aplică doar peste primul strat. Acest tip de material menține o temperatură constantă, în zonele unde este aplicat. O a doua calitate al acestui strat este fono absorbția. Materialul este confecționat dintr-un burete special și un strat de lipici autoadeziv, care ajută la izolarea fonică, completă a vehiculului.

Antifonare portbagaj

Cel de al treilea strat este cel fono absorbant și este reprezentat de un material produs din spumă poliuretanică, care absoarbe complet undele sonore. Exista două tipuri de spumă poliuretanica:

  1. Spumă cu celule închise, care este ideală pentru amortizarea zgomotelor joase, provenite de la zgomotul rutier, motor, etc.
  2. Spumă cu celule deschise, care absoarbe sunetele cu frecvențe medii și înalte.

antifonare podea

Cum îți insonorizezi mașina în 4 pași?

Procesul de izolare fonică a mașinii nu este unul dificil, deși necesită multă răbdare și atenție. Dacă consideri că ai nevoie de ajutor de specialitate, contactează-ne fără griji (0374490389).

  1. Identifică sursa zgomotului din mașina ta

Verifică de unde provin zgomotele în mașina ta. Este necesar să găsești toate sursele de zgomot pentru a ști ce tip de insonorizare îți trebuie. După ce ai identificat sursele principale, este momentul să achiziționezi materialele necesare. Îți recomandăm să te consulți cu persoane specializate în domeniu, pentru a te asigura că ai cumpărat materialele potrivite, în cantitățile necesare.

2. Îndepărtează elementele și accesoriile, din fața zonelor care necesită a fi izolate

3. Curăță bine zona pe care urmează să o insonorizezi

Este foarte imporatant, înainte să aplici materialele, să cureți cu atenție tabla. Pentru a ști că materialul are aderență maximă, noi recomandăm să cureți foarte bine suprafața și să o degresezi. Poți realiza acest pas folosindu-te de apă, săpun și diluant nitro. Atenție deosebită în acest sens: folosește mănuși groase și o mască care să îți acopere căile respiratorii. Diluantul nistro este un produs chimic!

4. Aplică cu atenție și răbdare

Acoperirea completă a spațiului disponibil este esențială! Folosește-te de o rolă specială pentru aplicare și asigură-te că nu rămân bule de aer, pentru o aderență completă și pentru a te asigura că materialul nu se dezlipește în timp.
Asigură-te că cele trei straturi de insonorizant au grosimile potrivite, așa încât să le poți aplica împreună în aceeași zonă. Dacă aplici insonorizantul în zone înguste, precum ușile mașinii, recomandăm încă o dată purtarea de mănuși pentru a evita eventualele accidentări.
Dacă ai nevoie de consultanță de specialitate, contactează-i pe colegii de la Soundhouse, ei îți vor oferi sfaturile necesare pentru a îți ușura munca.

insonorizante stp

Produse recomandate și zonele ideale de aplicare a acestora

Pentru o eficiența maximă, noi îți vom recomanda produsele de la Standartplast. Indiferent de zona unde sunt aplicate, aceste materiale sunt recunoscute pentru calitatea superioară de care au dat dovadă în timp.
Insonorizantele de la STP pot fi folosite în orice zonă a mașinii: plafon, podea, uși, portbagaj, compartiment motor, arcade, panouri de plastic, etc.

Suntem siguri că din întregile game de la STP vei găsi materialele ideale pentru tine! Aceste materiale nu doar blochează zgomotele și vibrațiile nedorite, ci crește și eficiența sistemului audio din mașina ta.

Pentru a reduce vibrațiile din zonele cheie, așa cum ne place nouă să numim zona ușilor, podelei, compartimentului de la motor, poți încerca următoarele materiale:

  1. STP Diamond Aero
  2. STP Black Gold
  3. STP Black Silver
  4. STP Beat On
  5. STP GB 2

Dacă ai nevoie să insonorizezi termo/fono, pentru a opri complet sunetele neplăcute, îți recomandăm următoarele:

  1. STP Aero Flex 6/10 mm
  2. STP Biplast 5/10/15 mm
  3. STP Accent 6/10 mm

În continuare îți vom prezenta câteva combinații de materiale, pe care noi le folosim și pe care le recomandăm pentru o insonorizare corectă:

  1. STP Diamond Aero, Aero Flex 6, STP Biplast 15 Wave
  2. STP Black Gold, Accent 6, Biplast 15 Wave
  3. STP GB 2, STP Splen 04, Biplast 10

Sperăm că toate aceste informații îți sunt utile, iar dacă te-ai hotărât în privința materialelor, le poți găsi în rubrica dedicata insonorizantului din site-ul nostru.
Nu uita că oricând poți apela la unul dintre consultanții nostri, care te vor ghida, pas cu pas, în realizarea insonorizării perfecte.

SOLUȚII COMPLETE PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA PERFORMANȚELOR ACUSTICE ȘI CREȘTEREA CONFORTULUI MAȘINII TALE

CONFIGUREAZĂ-ȚI MAȘINA

spot_img

Categorii Articole

Cele mai citite articole