Cum să-ți construiești un sistem audio adaptat gusturilor tale?

Domeniul car audio este unul vast și într-o continuă dezvoltare. Un sistem audio este alcătuit din mai multe componente, care împreună pot schimba atmosfera din mașina ta. Dacă ți-ai propus să faci un upgrade sistemului audio din mașina ta, dar încă nu știi foarte multe despre acest domeniu, află că ești în locul potrivit.

În articolul de astăzi îți voi face o prezentare generală despre ceea ce înseamă un sistem audio complet. Ne dorim ca în final, tu să ai informațiile necesare cu ajutorul cărora să îți realizezi sistemul audio mult dorit.

Despre ce vom discuta astăzi?

  1. Difuzoare auto
  2. Subwoofere
  3. Amplificatoare
  4. Pachete de bass
  5. Playere auto
  6. Insonorizant auto

Difuzoare auto

Unul dintre cele mai importante componente ale unui sistem audio sunt difuzoarele. Există o varietate de modele pe piață, de la diferite brand-uri care sunt diferențiate prin performanță, preț, dimensiuni, etc. În funcție de preferințele tale acustice, difuzoarele pot fi suficiente pentru a schimba atmosfera din mașina ta. Deși majoritatea au o putere mai mare decât cele din fabrică, este posibil  să ai nevoie de amplificare, pentru ca acestea să redea sunetele la potențialul lor maxim.

Dacă îți dorești să aprofundezi subiectul, avem deja pregătite câteva articole, despre care credem că te-ar putea ajuta.

  • Ce difuzoare auto iți dorești incorporate în sistemul audio?
  • Difuzoarele auto Cento Hertz
  • Difuzoarele Hertz aduc alt gen de muzică în mașina ta

Recomandările noastre de difuzoare auto

Pentru că ne dorim să te ajută să găsești varianta potrivită pentru tine, îți recomandăm următoarele brand-uri de difuzoare:

Hertz este recunoscut la nivel internațional pentru excelența sa în domeniul car audio, având disponibile produse pentru toate gusturile și pentru toate bugetele. Poți alege din difuzoare coaxiale, componente, tweetere și sisteme alcătuite din filtre și crossovere.

Audison te va surprinde cu numeroase modele, la performanțe ridicate, de la gamele Prima, Thesis sau Voce. Sunt produse versatile, care se potrivesc cu multe modele de automobile. Vei găsi și modele plag&play dedicate pentru animite mărci auto.

Deaf Bonce este un brand de renume, care produce sisteme audio la cele mai înalte standarde. Difuzoarele Deaf Bonce au o putere mult mai mare față de alte sisteme de pe piață, dar este accesibil pentru orice buget.

Subwoofere auto

Dacă vrei să adaugi mai mult bass în mașina ta sau dacă vrei să echilibrezi frecvențele sonore, atunci îți recomandăm achiziționarea unui subwoofer auto. Acestea sunt elemente complexe, care aduc un plus acustic

mașinii tale. Îți recomandăm să ai în vedere și achiziționarea unui amplificator, pentru ca acesta să redea conform performanțelor sale, sunetele joase. Este important să știi să le combini pe cele  două, din punct de vedele al puterii, dar și al impedanței.

Vei găsi pe piață o mulțime de modele, dar diferența cea mai importantă este între cele două tipuri: active și pasive. Pentru a știi să faci diferența între ele, te rugăm să citești următoarele articole:

Amplificatoare auto

Un amplificator poate fi elementul cheie dintr-o configurație audio, pentru că aceesta intensifică semnalul primit de la unitate și îl transmite către difuzoare, mai puternic, mai clar și mai curat. Practic, în mod echilibrat, amplificatorul oferă mai multă dinamică difuzoarelor și mai multă putere subwoofer-ului.

Amplificatoarele aflate acum pe piață sunt într-o continuă evoluție și vei fi surprins să descoperi modele, unele mai performante decât celelalte. Este important să știi că acestea se diferențiază între ele prin numărul de canale, impedanță, putere sau clase. Vei găsi amplificatoare din clasele A, B, AB sau D, cu unul până la opt canale și cu impedanțe de doi sau patru ohm. Este necesar ca tu să cunoști ce fel de difuzoare ai pe mașină sau după caz, dacă le achiziționezi împreună, să știi exact ce tip de difuzoare îți dorești. Astfel, vei ști exact de ce amplificator ai nevoie.

Totuși, mai multe informații despre acestea vei găsi într-ul alt articol de-al nostru: Cum obții mai mult volum de calitate cu un amplificator?

Playere auto

Deși poate nu pare, player-ul auto are un rol foarte important în configurarea unui sistem audio performant. Ele îți vor oferi o accesibilitate mai bună, mai rapidă și o calitate audio mult mai bună. Și de această dată ai de ales din diverse modele și depinde de gusturile fiecăruia de alegerile finale. Poți alege un model entry-level, care oferă o conctivitate foarte bună prin USB, AUX și Bluetooth sau poți descoperi playere hight-level, pe care să le poți gestiona din aplicațiile mobile, dedicate. Orice alegere ai face, noi ți-am pregătit un articol dedicat playere-lor, care sperăm să te ajute în alegerea finală: Player Aura – Mai multă accesibilitate, mai mult sunet de calitate!

Pachete bass pentru doritorii de vibrații și bass de calitate

Dacă faci parte din categoria clienților care iubesc bass-ul, am pregătit pentru tine pachete de bass, solutii premium și flexibile. Un pachet de bass este alcătuit din: subwoofer, amplificator și kit de cabluri. Secretul este că aceste pachete au fost special concepute pentru ca toate componentele să fie 100% compatibile între ele și pentru ca tu să ai pregătită soluția potrivită. Dacă te încântă mai mult această soluție, îți recomandăm să citești articolul: Cum reușește un pachet de bass să schimbe vibe-ul în mașina ta?

Insonorizantele auto cresc potencțialul acustic al sistemului audio!

Insonorizarea unei mașini este un proces care necesită multă muncă și rabdare. Acest proces se realizează prin aplicarea a trei straturi de material, pe zonele problematice, de unde vin zgomotul și vibrațiile. Pentru ca rezultatul final să fie unul eficient, este recomandat de către specialiștii noștri, să se aplice cele trei straturi, în ordinea următoare:

  • vibro absorbant
  • termo absorbant
  • fono absorbant

Un insonorizant de calitate, sporește confortul în timpul condusului și crește performanțele acustice ale sistemului audio. Recomandarea noastră în materie de insonorizant este brandul Standartplast.

Dacă ai nevoie de informații suplimentare despre această temă, noi avem pregătite următoarele articole, care să îți clarifice orice nebuloasele:

În final, tot ceea ce trebuie să știi este faptul că un sistem audio este rezultatul a mai mai multe componente, care instalate corespunzător, vor oferi performanțe excepționale. Recomandăm să apelezi la specialiștii în domeniu, pentru a te asigura că faci alegerea potrivită! Dacă nu ști unde să apelezi, la Soundhouse vei găsi o echipă pregătită să îți răspundă la toate întrebările.

Contactează-ne chiar acum!
Telefon: 0374490389

 

 

 

SOLUȚII COMPLETE PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA PERFORMANȚELOR ACUSTICE ȘI CREȘTEREA CONFORTULUI MAȘINII TALE

CONFIGUREAZĂ-ȚI MAȘINA

spot_img

Categorii Articole

Cele mai citite articole