Cum alegi un insonorizant bun?

Dacă ți-ai achiziționat de curând un sistem audio pentru mașină, dar nu te poți bucura în totalitate de acesta din cauza zgomotelor de rulaj sau din cauza vibratiilor provenite de la motor,  atunci ești în locul potrivit. Insonorizarea vehiculului este soluția ideală pentru a te bucura de călătoriile lungi, în compania pieselor preferate.

Insonorizarea mașinii reduce zgomotul de fond cu aproximativ 90-95% și îți oferă confortul fonic de care ai nevoie. Pentru ca rezultatele finale să fie cele pe care ți le dorești, înainte de toate, trebuie să faci cunoștință cu materialele, dar și cu procesul complet și corect.

Clasificarea materialelor insonorizante

În momentul actual, pe piață există trei categorii de insonorizant. Pentru ca antifonarea vehiculului tău să fie la nivelul așteptărilor, noi îți recomandăm ca acestea să fie aplicate astfel:

  • vibro absorbantul: material format dintr-un bitum maleabil și foie de aluminiu, care se aplica ca strat unu, pe tabla mașinii. Acesta rigidizează și reduce vibrațiile nedorite. Se recomandă ca materialul să fie aplicat cu ajutorul unei role speciale, prin presare, până la eliminarea tuturor bulelor de aer.
  • termo absorbantul: material format din spumă poliuretanica și un strat autoadeziv, care se aplică ca strat doi, peste vibro absorbant. Acesta este destinat blocării sunetelor de rulaj, care totodată este și izolator termic.
  • fono absorbantul: spumă poliuretanică, cu celule deschise, utilizată ca strat trei, peste vibro și termo absorbant. Acest material absoarbe sunetele înalte, care pot veni din exteriorul mașinii și elimină zgomotele care au trecut de primele două straturi.

Există mai multe tipuri de material din fiecare strat, enumerat anterior. De aceea, este indicat să ceri părerea unui specialist, pentru a te asigura că ai ales materialele potrivite. Un sfat pe care noi îl oferim de fiecare dată clienților noștri, este acela de a realiza procesul de insonorizare a mașinii în sezonul cald sau într-un garaj încălzit. Dacă nu se respecta acest aspect, este posibil ca bitumul vibro absorbantului să se rigidizeze înainte de a fi aplicat pe tablă.

Te sfătuim să cureți cu atenție tabla și să o degresezi foarte bine. În caz contrar, este posibil ca vibro absorbantul să nu se lipească corect.

Brand-uri de insonorizant

Dynamat este un brand american de insonorizare și deține o varietate de materiale premium. Acestea asigură o insonorizare completă și garantează confort ridicat.

Standartplast este brand-ul care a câștigat foarte multă popularitate în Europa, datorită vastei game de produse calitative.

Alegerea clienților nostri în anul 2021

STP Hood Solution

STP Hood Solution se numără printre produsele preferate de clienții nostri. Acesta este un material format dintr-o foaie de aluminiu și spumă poliuretanică elastică, fiind destinat utilizării în compartimentul motorului pentru atenuarea zgomotului și a căldurii.

Pachetul conține o foaie de 800 x 1400 mm, cu o grosime de 10 mm, care acoperă o suprafață de 1,12 metrii pătrați. Este ușor de instalat, datorită stratului autoadeziv. Este indicat ca înainte de aplicare să curățați foarte bine capota de praf și de ulei.

Avantaje:

  • Simplu de montat;
  • protejeaza vopseaua capotei;
  • este rezistent la apă și la ulei.

STP Black Gold Bulk Pack

Acest material provine din categoria de vibro absorbant și este destinat aplicări ca prim strat în orice zonă a mașinii. Produsul este bestseller și garantează etenuarea vibrațiilor neplăcute. Este comercializat în pachete de zece foi cu dimensiuni 750 mm x 500 mm, acoperind o suprafață de 4,2 metrii pătrați.

Avantaje:

  • poate fi aplicat pe toată suprafața de tablă a mașinii;
  • este ușor de instalat;
  • are un strat autoadeziv;
  • este subțire și nu adaugă masă suplimentară componentelor pe care este aplicat.

STP Biplast 15 Wave 

Dacă ești interesat de un material fono absorbant de calitate superioară, există produsul STP Biplast 15 Wave, material cofrat, din spumă poliuretanică, cu celule deschise. Se aplică ca strat trei, pe fețele de uși, plafon și panourile de plastic. Acesta absoarbe sunetele înalte în proporție de 85% și reduce zgomotul de fundal. Intervalul temperaturii de lucru recomandat este cuprins intre -40°C – +100°C, iar grosimea colii (1000X750 mm) este de 15 de mm.

Avantaje:

  • oferă o insonorizare de calitate;
  • atenuează frecvențele înalte;
  • compus din spumă cu memorie;
  • ușor de instalat.

Dynamat Xtreme Door Pack

Dynamat Xtreme Door Pack este un produs foarte apreciat, datorită compoziției sale din cauciuc butilic subțire și lipicios, dar și pentru faptul că este foarte simplu de tăiat și instalat.
Materialul garantează o aderență bună, indiferent de zona unde este aplicat. Pachetul este alcătuit din patru foi, cu dimensiuni de 305 mm x 918 mm și sunt alegerea ideală dacă dorești să oferi un plus sistemului tău audio.

Avantaje:

  • este ideal pentru insonorizarea ușilor
  • eficiență garantată

STP Gold Aero

Acest produs este un vibro absorbant premium, aparținând brand-ului STP și a fost creat pentru clienții care nu doresc să adauge masă în plus componentelor insonorozate. Are aceleași proprietăți acustice precum STP Black Gold, este un produs rezistent la apă, care protejează mașina împotriva coroziunii. Pachetul conține zece folii cu dimensiunea 7500 x 500 mm și acoperă o suprafață de 4,5 metrii pătrați.

Avantaje:

  • se poate aplica pe toate suprafețele de tablă ale mașinii;
  • este ușor de aplicat;
  • este autoadeziv, pentru o fixare eficientă;
  • este subțire și ușor.

Deși ți-am prezentat doar câteva produse din preferințele clienților nostri, pe www.soundhouse.ro vei găsi o mulțime de game și produse potrivite pentru tine și vehiculul tău. Pe lângă multitudinea de materiale pe care le vei găsi pe site-ul nostru, îți vom oferi și consiliere de specialitate, care te va ajuta în alegerea insonorizantului potrivit și în aplicarea acestuia.
Cu toate acestea, pentru instalare îți recomandăm să apelezi la un specialist.

Contactează-ne la: 0374490389

 

SOLUȚII COMPLETE PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA PERFORMANȚELOR ACUSTICE ȘI CREȘTEREA CONFORTULUI MAȘINII TALE

CONFIGUREAZĂ-ȚI MAȘINA

spot_img

Categorii Articole

Cele mai citite articole