Cum îți insonorizezi perfect mașina cu materialele potrivite?

insonorizant stp

Cred că, fiecare șofer a fost deranjat cel puțin o dată în timpul unei călătorii de zgomotele rutiere din exteriorul mașinii sau de vibrațiile produse de cauciucuri, motor sau alte componente. 

Da, este neplăcut să nu te poți bucura de melodia care îți dă o stare bună, mai ales dacă ai un sistem audio performant. 

În următoarele rânduri, vreau să-ți vorbesc despre insonorizante și sunt sigură că vei ajunge la concluzia că, poate n-ar strica să-ți ”îmbraci” mașina în aceste materiale performante. 

Vei afla mai multe despre brandurile de insonorizante care îți asigură izolația fonică a mașinii, avantajele fiecărui produs și de ce această metodă te va ajuta să auzi doar ce vrei tu în mașină, la un raport calitate-preț corect.

Poate că ai câteva suspiciuni, dar insonorizantele sunt metodele care te ajută să auzi doar ce vrei tu în mașina ta, la un raport calitate-preț corect!

Cum te ajută insonorizantele auto să te bucuri mai mult de sistemul tău audio?

În primul rând, insonorizantele auto promit să reducă considerabil zgomotele și vibrațiile din timpul rulării și îți oferă mai multă antifonare, pentru a te bucura din plin de performanța difuzoarelor. 

Sursele de zgomot neplăcută pot proveni din mai multe surse, anvelopele de exemplu pot fi sursa principală de gălăgie, mai ales ca fiecare companie utilizează materiale diferite în realizarea acestora. 

Totuși, indiferent că vorbim de o pereche de cauciucuri uzate, care produc sunete la rulare, înlocuirea acestora cu altele noi este cea mai eficientă și sigură soluție pentru a elimina zgomotul nedorit. 

Exemplele pentru înlocuirea / repararea unei componente a mașinii pot continua, dar nu tot timpul dispunem de costuri de rezervă pentru acestea. 

Și cum știu că nu îți dorești ca mașina pe care o conduci să sune mai degrabă ca o mașină de spălat în timpul călătoriilor tale, ți-am pregătit acest ghid care te va ajuta să îți alegi produsele fonoabsorbante potrivite pentru tine. 

Vei obține informații noi asupra parametriilor de selecție ale insonorizantelor și îți ofer răspunsul la întrebarea cel mai des întâlnită :  ”Ce insonorizante să folosesc?”

Care tip de insonorizant mi se potrivește?

Ei bine, pentru a-ți răspunde la această întrebare, trebuie să știi mai întâi că fiecare mașina are o structura diferită, iar de la model la model habitaclul rezonează diferit. 

Ținând cont de acest aspect, este posibil să ai nevoie de materiale insonorizante cu proprietăți diferite pentru a izola o gamă mai largă de frecvențe. 

Ideal ar fi ca fiecare centimetru pătrat al mașinii tale să fie acoperit cu materiale insonorizante pentru a avea un efect cat mai complet. 

Există 3 categorii diferite pentru materialele de insonorizare, fiecare îndeplinește o sarcină specifică. 

 1. Vibro-absorbant: Este un material confecționat dintr-un strat de aluminiu și un strat din bituminos maleabil lipicios, care se întărește și rigidizează tabla mașinii, eliminând vibrațiile enervante.
 2. Termo-absorbant: Este acel material care izolează termic suprafața și menține o temperatură constantă în interiorul spațiului indiferent de anotimp. Aceste materiale au și o caracteristica de a absorba vibrațiile, dar nu este scopul lor principal.
 3. Fono-absorbant: Materialul care absoarbe majoritatea frecvențelor înalte.

Poate că te-am băgat puțin în ceață, dar crede-mă că până la final vei știi exact ce tip de insonorizante să îți achiziționezi. 

În continuare, rămâi cu mine pentru a-ți prezenta câteva lucruri de care să ții cont atunci când te decizi să îți antifonezi mașina.

Brandul de material insonorizat ales contează!

Știm cu toții că atunci când achiziționăm un produs, brandul este sursa principală care face ca prețul să fie ridicat sau scăzut. 

Totuși, brand-ul reprezintă și calitatea din spatele produselor. 

Dacă dispui de un buget generos și ești un pasionat înrăit al sistemului tău audio, una dintre cele mai bune alegeri a materialelor insonorizante pentru mașini este reprezentată de brandul americana Dynamat

Materialele oferite de acest brand fac parte din categoria produselor premium, care îți garantează eliminarea zgomotelor exterioare și minimalizarea vibrațiilor, indiferent de mașină. 

Dacă totuși nu ești dispus să scoți foarte mulți bani din buzunar, dar vrei în continuare insonorizante de calitate superioară, îți prezint alt brand care fabrică astfel de materiale. 

Brandul de insonorizant Standartplast îți oferă un rezultat asemanator, care te va face să cheltui o sumă măricică de bani, dar vei avea ocazia să izolezi fonic o suprafață de doua ori mai mare.

Modele de materiale insonorizate recomandate de Sound House

Pentru că suntem specialiști și am creat acest articol tocmai pentru a-ți face alegerea mai ușoară, poți să ții cont de recomandările noastre. 

Insonorizant termo absorbant

 

STP Hood Solution se număra printre preferințele multor șoferi atunci când vine vorba despre cel mai bun insonorizant pentru capota mașinii

Confecționat dintr-un material multistratificat din folie de poliester și spumă poliuretanică elastică, acest insonorizant este perfect pentru a izola fonic compartimentul motorului. 

Atenuează zgomotul produs în timpul rulării și menține temperatura în compartiment. 

Desigur, trebuie să ții cont că înainte de a aplica acest material este recomandat ca suprafața să fie curățată corespunzător de praf, grăsime și ulei.

Pachetul produsului conține 1 folie cu dimensiunea de 800 x 1400 mm, care acoperă o suprafață de 1,12 m2. 

Grosimea este de 10 mm, fiind o dovadă clară că poate suprima zgomotele produse. 

Avantajele insonorizantelor STP Hood Solution

 1. Este foarte ușor de instalat datorită adezivului cu care este prevăzut.
 2. Poate fi aplicat în mai multe locuri: compartimentul motorului și capotă, pentru o eficiență de amortizare a sunetului exterior mai performantă. 
 3. Protejează vopseaua capotei.
 4. Oferă rezistență premium la apă și ulei.

Dezavantajul insonorizantelor STP Hood Solution. Da, este un dezavantaj și anume prețul ușor piperat. 

 

Trecem mai departe la un alt brand de elită și anume: STP Black Gold Bulk Pack

Acest insonorizant face parte din categoria materialelor “vibro absorbante”, care se aplică precum un prim strat în orice zonă a mașinii, reușind să absoarbă majoritatea vibrațiilor create în timpul rulării. 

Mai exact, aceste materiale sunt motivul pentru care poți să asculți muzica ta preferată, fără să fii deranjat de zgomotul rutier.

Se comercializează la pachet sau coli separate cu dimensiuni de 500 x 750mm (o coală) și grosimi de 2.3mm.

Avantaje insonorizantelor STP Black Gold Bulk Pack

 1. Materialul conține inhibitori de coroziune.
 2. Este potrivit pentru mai multe zone cu probleme: uși, plafon, portbagaj, podea, haion.
 3. Produsul prezintă un raport calitate – preț excelent.

Dezavantajul STP Black Gold Bulk Pack. Deși este un produs excelent, ține cont că nu blochează zgomotele, ci doar reduce vibrațiile.

insonorizant dynamat

 

Acum urmează să îți prezint produse cu un preț ridicat, dar ține cont că sunt elite în categoria insonorizantelor. Dynamat Xtreme Door Pack 

Dynamat Xtreme Door Pack este un insonorizant auto pe care si-o doreste orice șofer. 

În primul rând, este fabricat dintr-un cauciuc butil subțire, super lipicios, cu un strat de aluminiu, care elimină zgomotul din mașină produs de rularea cauciucurilor și orice alt sunet exterior.

În al doilea rând, pentru că este foarte simplu de tăiat și instalat, se pliază perfect pe toate suprafețele interioare.

Mai mult de atât, cele 4 folii, cu dimensiuni de 305 mm x 918 mm, garantează o aderență bună indiferent de zona acoperită. 

Totuși, deși vorbim de un cauciuc butilic, poți fi sigur că nu lasă niciun miros de material scurs, chiar dacă în timpul verii este căldură ridicată în interiorul mașinii.

Având în vedere că, atunci când vine vorba de insonorizarea mașinii, prioritare sunt ușile, insonorizantele Dynamat Xtreme Door Pack sunt exact produsul de care ai nevoie pentru îmbunătățirea sunetului sistemului tău audio.

 Avantajele insonorizantelor Dynamat Xtreme Door Pack

 1. Este ideal pentru insonorizarea ușilor laterale, care creează o “incintă acustică” optimă pentru sistemul audio din mașină.
 2. Datorită foliei din aluminiu, este eficient la conversia de vibrație în energie termică.
 3. Este recomandat pentru toate zonele interioare, cu precădere pentru portiere, podea și plafon.

Acest produs nu prezintă dezavantaje, pentru că o calitate premium are și un preț pe măsură. 

STP Aero

 

Trecem mai departe cu altă recomandare, care poate fi chiar alegerea potrivită pentru tine. 

STP Diamond Aero este materialul vibro absorbant de top de la STP (Standartplast).

 Este special creat pentru persoanele care se îngrijorează de kilogramele în plus adăugate mașinii, datorită materialelor de genul acesta. 

Are aceleași proprietăți și eficiență de absorbție ca și STP Black Gold, dar este un material mult mai ușor. 

Avantaje insonorizantelor STP Gold Aero

 1. Poate fi aplicat pe mai multe suprafețe și garantează că efectele zgomotelor vor avea o amploare scăzută.
 2. Este ușor de aplicat pe suprafețe complexe.
 3. Este un model autoadeziv, pentru o instalare eficienta și ușoară.
 4. Este subțire și ușor, care nu suplimentează greutatea niciunei părți componente.

Ți-am mai spus că eficiența și calitatea se măsoară în prețuri piperate, nu? 

 

 

Și iată că am ajuns la ultimul produs. STP Biplast 15 Wave 

Pentru că ești interesat de un insonorizant fonoabsorbant cu un raport calitate – preț foarte bun, iată modelul STP Biplast 15 Wave, confecționat dintr-un material din spumă poliuretanică elastică, cofrat cu celule deschise. 

Este ideal pentru uși, plafon și panourile din plastic din interiorul mașinii. 

Îți recomand ca înainte de aplicare să cureți suprafețele de praf, grăsime sau pete de ulei, astfel încât partea adezivă să asigure o fixare optimă.

Insonorizantul STP Biplast 15 Wave are cel mai mare coeficient de absorbție acustică (85%), astfel că reduce considerabil reverberațiile produse de reflexiile sunetului.

Pentru orice șofer care își dorește o antifonare profesională a mașinii sale, acest produs este soluția ideală.

Intervalul temperaturii de lucru recomandat este cuprins între -40°C – +100°C, iar grosimea colii (1000X750 mm) este de 15 de mm.

Avantajele insonorizantelor STP Biplast 15 Wave 

 1. Poate fi aplicat pe uși, plafon, capotă, portbagaj.
 2. Absorbția acustică este de 85%, oferind o izolație fonică de calitate.
 3. Îndepărtează rezonanțele de la piesele si panourișe din plastic
 4. Atenuează frecvențele înalte
 5. Este ușor de instalat

Și iată că am ajuns la final. Îți mulțumesc că m-ai urmărit până aici, acum cred că vrei să vezi pachetele insonorizare uși de pe stocul nostru, așa-i ? 

Dacă încă nu ești hotărât și dorești să primești informații suplimentare, specialiștii Sound House îți stau la dispoziție cu cele mai bune recomandări pentru tine. 

Contactează-ne fără griji! 

Telefon: 0770 621 593 / 0743 100 084

Distribuie acest articol

SOLUȚII COMPLETE PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA PERFORMANȚELOR ACUSTICE ȘI CREȘTEREA CONFORTULUI MAȘINII TALE

COFIGUREAZĂ-ȚI MAȘINA

spot_img

Categorii Articole Audio

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here