Cum să alegi difuzoarele auto potrivite automobilului tău?

Muzica bună se ascultă doar cu sisteme stereo performante, mai ales atunci când mergi cu mașina. De ce? 

În primul rând, datorită plăcerii de a asculta piesele preferate la calitate înaltă și în al doilea rând, pentru confortul pe care îl meriți în timp ce conduci.

Alegerea unui sistem audio de calitate presupune documentare amănunțită, pentru ca difuzoarele auto să permită audierea plăcută nu doar a muzicii, ci și a altor produse audio, precum podcasturile. 

Astfel, dacă îți petreci majoritatea timpului în mașină, te poți bucura de emisiunile preferate chiar și în trafic. 

Dacă nu cunoști foarte bine acest domeniu, analiza pieței, căutarea și găsirea de soluții optime, dar și cumpărarea produselor potrivite, poate fi o reală provocare. 

Tocmai de aceea, astăzi vom discuta despre câteva aspecte de care trebuie să ții cont, atunci când te-ai hotărât să faci un upgrade audio vehiculului tău. 

Am vorbit cu specialiștii de la Soundhouse despre cum se alege corect tipul de difuzoare auto, potrivit automobilului tău. 

Dacă ești în căutarea unor astfel de produse, atunci ești în locul potrivit. 

Alege dimensiunea difuzoarelor auto

Principalul criteriu în alegerea difuzoarelor potrivite este dimensiunea corectă a acestora, deoarece de acestea depinde dispersia corecta a sunetului. 

După diametru, putem clasifica difuzoarele astfel:

  • diamterul de 10, 13, 16.5, 20 cm (rotunde)
  • diametrul de 15×23 (ovale)

În unele cazuri, dimensiunea difuzoarelor poate influența redarea frecvențelor diferite ale sunetelor. 

Amplasarea corectă a difuzoarelor

Similar unui studio și în automobil trebuie să aranjezi corect difuzoarele. 

În funcție de modelul mașinii, contează foarte mult locul unde vei monta difuzoarele, deoarece există o diversitate de modele, precum cele dedicate pentru bordul mașinii. 

Exista categorii de clienți care preferă difuzoarele în spațiile originale și categorii care preferă sunetul mai puternic, mai bine redat, și aleg difuzoarele amplasate în spații special create pentru a crea o scena perfectă. 

Contează foarte mult și tipul de muzică pe care îl preferi, dar și modul în care îți place să asculți piesele preferate. 

În funcție de aceste caracteristici, există difuzoare care redau melodiile într-un mod puternic și altele care reproduc sunetele melodios și cald. 

Difuzoare auto în funcție de putere și sensibilitate

Este important să alegi magazinul potrivit de unde să îți achiziționezi componentele sistemului audio. 

Poți merge într-un showroom, pentru a cere detalii suplimentare consilierilor, care să îți prezinte caracteristici și beneficii sau poți opta să cauți difuzoarele potrivite într-un centru specializat, unde să asculți puterea acestora în funcție de sensibilitatea lor. 

Alegerea numărului optim de difuzoare

Majoritatea sistemele audio din fabrică nu sunt făcute la performanțe înalte, deoarece producătorii nu știu exact dacă viitorii cumpărători sunt pasionați de industria car audio sau nu. Totodată, un sistem de fabrică performant, ar crește considerabil prețul de achiziție al automobilului. 

Așadar, este posibil ca mașina ta să nu reproducă sunetele la calitatea dorită, deoarece nu are numărul adecvat de difuzoare. 

Alegerea unui număr potrivit de difuzoare este soluția ideală dacă îți dorești ca melodiile preferate să se audă foarte bine în mașina.

Amplificatorul, soluția pentru o funcționare ideală a sistemului audio

Amplificatorul nu generează sunet, dar integrat în sistemul audio, oferă mai multă putere difuzoarelor.

Acesta le permite funcționarea în condiții stabile, ceea ce îmbunătățește calitatea sunetului generat de unitatea mașinii. 

Cele mai populare modele sunt echipate cu două sau patru canale, deși veți găsi modele cu până la opt canale.

Calitatea este pe primul loc – difuzoare premium

Atunci când vorbim despre difuzoare auto, trebuie să știm că exită o varietate de produse, dedicate tuturor tipurilor de conducători auto. 

Dacă îți dorești difuzoare premium, vei știi să le recunoști după designul elegant, material, rezistența construcției, dar și după intensitatea sunetului redat. 

Noi te sfătuim, ca înainte de a te decide asupra difuzoarelor pe care le vei cumpăra, să le asculți într-o mașină echipată complet cu astfel de produse. 

Multe companii dedică timp și investesc într-o mașină demo, care să facă mai ușoară decizia finală a clientului. Astfel de audiții te vor ajuta foarte mult să compari tipurile de difuzoare între ele și îți vor clarifica toate întrebările existente. 

Găsirea difuzoarelor potrivite mașinii tale, dar și gusturilor personale, poate fi o sarcină dificilă datorită numărului mare de posibilități aflate pe piață. 

Prin urmare, tot ce trebuie să faci este să cauți difuzoare capabile să redea genul tău preferat de muzică și care să fie dedicat mașinii tale, prin dimensiunile potrivite și amplasarea corespunzătoare. 

Soundhouse – găsești diverse tipuri de difuzoare

În magazinul Soundhouse vei găsi diverse tipuri de difuzoare, de la brand-uri renumite, precum Hertz sau Audison. Totodată aceștia au o întreagă categorie de difuzoare dedicate mașinilor cu sisteme audio mai complexe, pentru mașini precum BMW sau Mercedes

În plus, echipa este formată din consilieri tehnici, pregătiți oricând să te ghideze în drumul tău spre sistemul audio mult visat. Părerea unui profesionist este tot ceea ce ai nevoie. 

Simte muzica adevărată alături de Soundhouse și descoperă pachetele plug&play disponibile! 

Pentru detalii suplimentare, poți apela cu încredere: 0374490389 sau le poți scrie colegilor la adresa de e-mail: info@soundhouse.ro.

SOLUȚII COMPLETE PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA PERFORMANȚELOR ACUSTICE ȘI CREȘTEREA CONFORTULUI MAȘINII TALE

CONFIGUREAZĂ-ȚI MAȘINA

spot_img

Categorii Articole

Cele mai citite articole