Schimbă vibe-ul din mașina ta cu amplificatorul care ți se potrivește!

Imaginează-ți că ești pe autostradă, în drum spre mare, cu mașina plină de prieteni și cu un vibe foarte bun. Ai pregătit un playlist cu muzica preferată, pe care îți dorești să o asculți la maxim în mașină. Dar ce faci atunci când sistemul tău audio nu este pregătit pentru o asemenea experință?

Astăzi îți vom prezenta modalitatea ideală de a schimba atmosfera din mașina ta, indiferent dacă iubești să asculți muzică în drum spre vacanța mult visată sau dacă dorești să ai o stare bună înainte de a începe programul de lucru dintr-o zi obișnuită.

Identifică nevoile mașinii tale

Pentru început, ar fi ideal să te gândești cum ți-ai dori să se audă piesa preferată în mașina ta. Ai nevoie de mai multă putere? Vrei să dai volumul la maxim, dar fără să existe riscul de a deteriora sunetul si difuzoarele? Îți dorești un bass profund?

Îndiferent de ceea ce îți dorești, noi avem soluția pentru tine. În primul rând, dacă îți dorești mai mult volum și putere, gândește-te la achiziționarea unui amplificator. În al doilea rând, dacă simți că ai nevoie de o calitate superioară a sunetului, atunci te sfătuim să schimbi și difuzoarele mașinii.

În acest articol îți voi prezenta prima variantă și vom presupune că ești deja mulțumit de calitatea sunetului din mașină și că ai nevoie puțin implus al acestora. După cum îți spuneam anterior, ai nevoie de un amplificator. În funcție de câtă putere dorești, dar și de cum visezi să se audă melodiile preferate, ai de ales dintre amplificatoare cu putere mai mică sau dintre amplificatoare cu putere mai mare. Este foarte important să știi că, un amplificator foarte puternic are nevoie de difuzoarele potrivite, care să suporte surplusul de putere.

Totodată, este posibil ca tu să fii achiziționat de curând un set de difuzoare premium, care promit un sunet clar și puternic, dar după instalarea acestora ai avut neplăcuta surpriză să constați că aceestea nu redau sunetele în modul promis. Și în acest caz ai nevoie de un amplificator.

Dacă ne-ai urmărit și celelalte articole, probabil ști că noi recomandăm ca instalarea să fie făcută într-un service specializat, după ce te-ai consultat cu un specialist în legătură cu produsele. Principalul scop pentru care noi spunem acest lucru, este acela de a evita eventualele situații în care tu să îți achiziționezi difuzoare performante, fără amplificator și să constați că acestea redau sunetele mult mai slab decât cele originale sau  există posibilitatea ca difuzoarele tale de fabrică să nu suporte puterea pe care va impulsiona noul tău amplificator.

În rândurile care urmează, îți vom face o mică prezentare pentru câteva modele de amplificatoare și îți vom face recomandări pentru principalele brand-uri din portofoliul nostru.

Ce să iei în considerare când cauți un amplificator auto

Înainte să achiziționezi un amplificator, este important să cunoști următoarele aspecte.

Primul aspect de care să ții cont este puterea de ieșire. Pentru a amplifica un set de difuzoare profesionale sau un subwoofer, este necesar să cumperi un amplificator cu o putere mare.
Cel de al doilea aspect care trebuie să conteze, este compatibilitatea. Pentru a fi sigur de compatibilitatea amplificatorului, este important să cunoști impedanța fiecărui component al sistemului audio. De exemplu, dacă ai un subwoofer care are o impedanță de 2 ohm, atunci amplificatorul trebuie să fie stabil tot la 2 ohm.
Al treilea aspect important este numărul de canale. Fiecare difuzor pe care vrei să îl amplifici are nevoie de un canal. Astfel că vei folosi un amplificator monobloc pentru un subwoofer. Dacă dorești să amplifici un set de difzoare, ai nevoie de un amplificator cu două canale, iar dacă ai un set de difuzoare și un subwoofer, vei avea nevoie de trei canale.
Un amplificator cu patru canale se folosește adesea în majoritatea configurațiilor audio. Dacă dorești să configurezi un sistem audio mai complex, va trebui să te gândești la un amplificator care are mai mult de cinci canale.

Amplificatoare în funcție de brand – Recomandări SoundHouse

Pe piața de car audio sunt disponibile mai multe tipuri de amplificatoare, iar pentru a îți face căutarea mai ușoră, echipa Soundhouse ți-a pregătit o listă de produse profesionale, ale unor brand-uri renumite.

Amplificatoare Hertz

Dacă ți-ai făcut un upgrade audio cu produse Hertz, este recomandat să folosești amplificator din aceeași marcă, pentru o compatibilitate perfectă. De la acest brand, noi îți recomandăm următoarele game:

  • Mille Power-perfect pentru difuzoare din aceeași gamă. Folosind o tehnologie avansată în a prelua și a sporii puterea sunetului, crează o acustică unică în mașina ta.
  • Hertz DPowereste o gamă entry-level și este folosită pentru configurații de bază, care nu necesită un surplus de putere.
  • Hertz Compact Power– o gamă superioară celei prezentate anterior, lansată cu un design nou, compact. Dacă ești un iubitor al competițiilor SPL, această gamă este pentru tine.

 

Amplificatoare Audison

Audison este un brand renumit în industria car audio, pentru produsele performante pe care le-au lansat. Așadar, dacă dorești ca amplificatorul tău să fie Audison, poți alege din următoarele game:

  • Audison Prima– gamă entry-level care se integreză perfect în locul sistemului OEM al mașinii
  • Audison Voce– este o gamă care a dus experiența sunetului din veihicul la un alt nivel. Combinat cu difuzoare din aceeași gamă, îți vei putea îndeplini visul unui sistem audio perfect.
  • Audison Thesis– gamă recomandată în special pentru difuzoare din aceeași familie. Folosind un astfel de amplificator în automobilul tău, vei avea parte de o calitate superioară a sunetului.
  • Audison SR– este o linie sofisticată de amplificatoare, fiind concepute după o tehnologie avansată. Cu această gamă te poți bucura de calitatea sunetului la dimensiuni compacte.

Amplificatoare JL Audio

JL Audio este un brand renumit în lumea audiofilă, care s-a remarcat de-a lungul anilor datorită performanțelor superioare de care a dat dovadă. Amplificatoarele JL au de la unu la opt canale și pot fi folosite în mai multe tipuri de configurații.

  • Seria HD– este capabilă să reproducă sunetul cu o acuratețe excepțională.
  • Seria JD– propune trei amplificatoare monobloc și unul cu patru canale, care au funcți excepționale.
  • Seria RD– redă muzica la o calitate superioară, fără să solicite sistemul electric al mașinii.

 

 

Amplificatoare Deaf Bonce

Deaf Bonce este un brand care a devenit renumit mai ales pentru iubitorii competițiilor SPL, deoarece funcționează după o tehnologie avansată.

  • Apocalypseo gamă de amplificatoare realizate într-un design compact, capabile să funcționeze la performanțe înalte, având capacitatea de a lucra la un consum redus de energie.
  • Machetepropune o gamă de amplificatoare digitale, care oferă funcții moderne și o putere de ieșire incredibilă.

Îndiferent de alegerea ta, echipa Soundhouse este pregătită să te consilieze în acest scop. Consultă acum specialiști noștri și alege amplificatorul potrivit gusturilor tale!

SOLUȚII COMPLETE PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA PERFORMANȚELOR ACUSTICE ȘI CREȘTEREA CONFORTULUI MAȘINII TALE

CONFIGUREAZĂ-ȚI MAȘINA

spot_img

Categorii Articole

Cele mai citite articole