Schimbă vibe-ul din mașina ta cu amplificatorul care ți se potrivește!

Când ai un drum lung de parcurs și urmează să-ți petreci câteva ore în mașină pentru a ajunge la destinația dorită, știi că muzica este acel element care modelează atmosfera și starea pe care o simți în tot acest timp. 

Acele călătorii lungi sunt perfecte pentru a-ți înțelege nevoile legate de sunet și calitatea audio din mașina ta. 

Când ești la volan și vrei să te bucuri de muzică la un volum mai tare, mai puternic și mai aprofundat, atunci parcă îți dai seama că ai mai da volum, dar nu mai ai de unde. 

Sau, crește volumul însă sună cu rău datorită distorsiunilor.

Nu trebuie să schimbi toate elementele din sistemul audio al mașinii pentru a obține volumul pe care ți-l dorești. 

Trebuie doar să adaugi un amplificator auto care să ofere mai multă putere în boxe sau în subwoofer.

Dacă dorești să schimbi și calitatea sunetului este necesar să schimbi și difuzoarele. 

Recomandarea ar fi dacă vrei surplus de volum dar nu vrei să schimbi difuzoarele, este să găsești un amplificator cu putere mică, sau să iei unul mai potent dar să ai mare atenție asupra volumului.

E de ajuns să integrezi un amplificator auto care să vină cu un surplus de putere, pentru că și performanța audio se va schimba.

Și pentru că știm că este o decizie dificilă, având în vedere multitudinea de modele și branduri de pe piață, cât și particularitățile fiecărui șofer, am decis să scriem acest articol pentru a-ți face treaba mai ușoară! 

În următoarele rânduri vei găsi o clasificare a amplificatoarelor auto și câteva informații utile despre fiecare model. 

Îți prezentăm mai multe branduri renumite pentru car audio și venim cu o serie de recomandări pentru diferite mărci auto. 

Poate ești mulțumit de sistemul tău audio actual, sau poate nu. 

Totuși, pune-ți această întrebare în următoarea călătorie cu mașina ta și observă dacă ceea ce auzi este chiar ceea ce vrei. 

Iar dacă ai ocazia să asculți cum sună muzica când este ajutată de un amplificator, atunci sigur vei dori și tu unul!

Ce să iei în considerare când cauți un amplificator auto

Sunt câteva lucruri la care trebuie să te gândești înainte să cumperi un amplificator. 

Unul dintre cele mai importante elemente este puterea de ieșire. Pentru a avea mai mult volum în boxe sau putere amplificată în subwoofer trebuie să alegi un amplificator de putere mai mare. 

Un alt lucru foarte important este compatibilitatea între celelalte sisteme audio. 

Pentru a fii sigur de compatibilitatea amplificatorului cu difuzoarele, tweeterele sau subwooferul, trebuie să verifici impedanța fiecărui element. Practic, valorile reprezentate în ohmi. 

De exemplu, dacă subwooferul funcționează la o impedanță de 2 ohmi, amplificatorul trebuie să funcționeze stabil în 2 ohmi.

Numărul de canale de care ai nevoie pentru amplificare trebuie să constituie un element principal în alegerea ta. 

Practic, fiecare difuzor pe care vrei să-l amplifici are nevoie de un canal. 

Dacă difuzoarele au destulă putere și ești mulțumit de volum și de calitate audio, dar vrei să amplifici și subwooferul, atunci e suficient un amplificator cu un canal.

Amplificatoarele cu 2 sau 4 canale sunt perfecte pentru a adăuga un surplus de putere boxelor din uși. 

Cel cu 3 canale este ideal pentru un set de difuzoare și pentru un subwoofer. 

Amplificatoarele cu 4 canale pot fi folosite pentru alimentarea tuturor boxelor față spate sau sistemul component pe față + un subwoofer legat în punte.

Modelele de amplificatoare cu 5 canale sunt ideale pentru amplificarea întregului sistem audio al mașinii. 

În acest caz este foarte important ca difuzoarele și subwooferul să suporte surplusul de putere cu care vine acest amplificator. 

Amplificatoarele cu peste 5 canale  sunt echipamente performante, necesare la mașini cu sisteme din fabrică mai complexe, care necesită mai multe canale de amplificare. 

Ca să te bucuri de volum și sunet curat, fii sigur că te poți baza pe difuzoare!

Dacă vrei doar să adaugi mai mult volum, ai nevoie de un amplificator nu prea puternic.

Însă trebuie să ai grijă cât volum vrei să adaugi, pentru că difuzoarele se pot arde ușor, deoarece cele din fabrică sunt gândite să lucreze la un necesar de putere specifică. 

Dacă dorești să schimbi și calitatea sunetului este necesar să schimbi și difuzoarele. 

Scopul amplificatorului este exact cum sugerează numele, amplfică semnalul audio preluat de la unitatea principală (Playerul) și îl amplifică mai departe către difuzoare. 

Să zicem că avem un player cu semnal destul de curat și un amplificator bun, dar difuzoarele sunt de calitate proastă, atunci sunetul redat tot o să fie egal cu calitatea difuzoarelor. 

Există și posibilitatea ca sunetul să fie mai slab după amplificare deoarece va scoate în evidență punctele slabe ale difuzorului.

Plus. dacă pui un amplificator prea puternic pe sistemul audio original din fabrică este risc mare să arzi difuzoarele, deoarece ele sunt gândite să lucreze la un necesar de putere anume.

Recomandarea ar fi dacă vrei surplus de volum dar nu vrei să schimbi difuzoarele, este să găsești un amplificator cu putere mică, sau să iei unul mai potent dar să ai mare atenție asupra volumului.

Însă dacă boxele tale sunt pregătite să răsune la potențialul lor maxim, atunci găsește un amplificator puternic care-ți amplifică pofta de muzică și plimbări cu mașina.

Amplificatoare în funcție de brand – Recomandări SoundHouse

Când vine vorba de amplificatoare performante, ai de unde alege! 

Majoritatea brandurilor de echipamente car audio oferă modele de amplificatoare potrivite pentru fiecare necesitate. 

Ți-am pregătit un rezumat cu cele mai populare branduri și top 3 amplificatoare recomandate de la fiecare. 

Amplificatoare HERTZ

Dacă upgrade-urile audio pe care le-ai realizat pe mașina ta sunt reprezentate de un set de difuzoare HERTZ, atunci adaugă un amplificator de aceeași marcă! 

Amplificatoarele HERTZ sunt concepute pentru a oferi o alimentare sigură și perfect compatibilă cu echipamentele HERTZ – difuzoare, tweetere sau subwoofere.  

Dacă te gândești să cumperi un amplificator HERTZ, ai de ales din 4 categorii. 

Gama Mille Power este perfectă pentru difuzoarele Mille, având o tehnologie avansată care sporește proeminența sunetului și creează o dimensiune acustică de neegalat. 

Hertz DPower este gama entry-level de amplificatoare de la HERTZ, cu dispozitive accesibile pentru bugetele mai mici. Sunt soluții de bază pentru cine dorește amplificare pentru sistemul audio cu nu foarte multă putere.

Hertz Compact Power vine cu mai multă putere decât gama DPower și caracteristici noi într-un design compact. 

Pentru audiofilii pasionați de competițiile car audio, gama de amplificatoare SPL oferă cea mai bună performanță în orice aplicație!

Amplificatoare Audison

Audison are o lungă istorie în căutarea perfecțiunii în performanța audio. De peste 30 de ani brandul italian s-a remarcat ca un jucător de top în clasamentul producătorilor de echipamente high quality. 

Este renumit pentru excelența sistemelor produse și pentru compatibilitatea perfectă pe care o au echipamentele audison cu sistemele OEM din fabrică. 

Dacă vrei ca amplificatorul tău să poarte logo-ul Audison, ai de ales între: 

Audison Prima, gama entry-level care potențează toate nuanțele semnalului sonor și acoperă perfect spațiul acustic prin componente care se integrează perfect în sistemul OEM.

Gama de amplificatoare VOCE integrează tehnologia FULL DA HD care duce experiența de ascultare a muzicii la un nou nivel de excelență. Iar dacă adaugi cel puțin 2 seturi de difuzoare de tip sistem VOCE, îți vei redefini standardele în calitatea audio. 

Gama THESIS este recomandată pentru proiecte cu componente din aceeași familie. Amplificatoarele din această gamă reprezintă topul calității audio! 

Gama de amplificatoare SR propune o linie sofisticată de sisteme care prezintă cele mai avansate tehnologii de clasă D. Această serie aduce performanțe audio excepționale în dimensiuni compacte.

Amplificatoare JL Audio

JL Audio, un brand puternic în industria car audio, care se remarcă prin performanțe incredibile și rezultate care continuă să exceleze și să ridice standardul spre inovație. 

Gama de amplificatoare propuse de JL Audio se ridică la bugete medii spre mari, oferind modele cu 1, 2, 3, 4, 5, 6 și 8 canale de amplificare.

Amplificatoarele din seria HD reproduc muzica cu o acuratețe excepțională, astfel încât să poți asculta cea mai înaltă fidelitate a sunetului indiferent de condiții.

Seria JD propune 3 amplificatoare monobloc și un amplificator cu 4 canale, cu funcții și performanțe suplimentare la un preț echitabil.

Seria RD redă muzica cu fidelitate ridicată și impact impresionant, fără a solicita sistemul electric al mașinii. 

Amplificatoarele din seria VXi combină cea mai avansată tehnologie de amplificatoare cu o procesare DSP, integrată în același sistem. 

Amplificatoare Deaf Bonce

Brandul renumit internațional pentru stabilirea de noi recorduri mondiale pentru aplicațiile SPL vine cu o tehnologie superioară, capabilă să elibereze întreaga putere cu care au fost proiectate echipamentele Deaf Bonce. 

Acest brand oferă sisteme performante de buget mediu spre mare, care atinge cele mai înalte standarde în puterea și calitate excepțională a sunetului. 

Linia de amplificatoare Apocalypse vin într-un format foarte compact, care combină eficiența ridicată, funcționarea stabilă la putere mare și capacitatea de a lucra într-o bandă largă, toate la un consum redus de energie, având specificații uimitoare și performanțe extreme de putere!

Gama Machete propune o serie de amplificatoare digitale compacte de clasa D, care oferă funcții ultramoderne, o putere incredibilă de ieșire controlată de un radiator mare și un sunet clar și perfect pentru profesioniști. 

Amplificatoare Aura

AURA este un producător care și-a câștigat poziția pe piața internațională, prin soluții simple și echipamente car audio de calitate superioară care să satisfacă toate nevoile și bugetele. 

În gama de amplificatoare AURA găsești modele entry-level de buget mic, dar care oferă o diferență considerabilă în ceea ce ține de puterea sunetului, cât și modele high-level și professional. 

Gama Fireball oferă amplificatoare cu 2 și 4 canale sau mono. Sunt sisteme pentru instalații mici care vor alimenta difuzoarele sau subwooferul.  

Linia Indigo oferă amplificatoare cu 2 și 4 canale pentru amplificarea boxelor și a tweeterelor, oferind o mai mare potență și claritate sunetului. 

Seria de amplificatoare Venom este o serie profesională mid spre high level care propune sisteme cu 2, 4 canale sau mono și care oferă un control foarte bun al sunetului și o fidelitate remarcabilă. 

Gama Monstro este o linie dedicată competițiilor SPL, care propune amplificatoare mono de clasa D, recunoscute pentru puterea uriașă pe care o dezvoltă într-un design compact și eficient. 

Indiferent de alegerea ta, nu uita că muzica tot timpul se poate asculta mai bine! 

Dacă vrei să te consulți cu un specialist care să te ajute cu sfaturi și idei, apelează la echipa SoundHouse!

Contactează-ne fără griji ! 

 Telefon: 0374490389

Distribuie acest articol

SOLUȚII COMPLETE PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA PERFORMANȚELOR ACUSTICE ȘI CREȘTEREA CONFORTULUI MAȘINII TALE

COFIGUREAZĂ-ȚI MAȘINA

spot_img

Categorii Articole Audio