Alarma auto – cum să-ți securizezi mașina în mod inteligent?

Probabil fiecare din noi, chiar dacă este departe de subiectul mașinilor, are o idee despre ce reprezintă o alarmă auto și de ce ar trebui să fie instalată în automobil. Chiar și o persoană care nu are în proprietate un automobil și nu s-a confruntat cu necesitatea de a-l repara sau de a cumpăra piese de schimb, a auzit vreodată sunetul strident al unei alarme auto.

Atunci când cumpără o mașină, aproape fiecare șofer se gândește la cum să-și protejeze mașina de furt. Astăzi, există multe dispozitive diferite pentru aceasta, fiecare dintre ele având propriile sale avantaje și dezavantaje.

Cele mai frecvente întrebări pe care și le pune un proprietar de mașină sunt: ​​„Am nevoie de o alarmă?”, „Ar trebui să instalez o alarmă?”.

Sarcina principală a unui sistem alarme auto este de a notifica proprietarul despre orice tentativă de furt și a-l preveni. Iată de ce pentru o protecție fiabilă împotriva furtului, recomandăm instalarea un complex integral de securitate.

Dacă până acum nu te-ai convins de necesitatea unui sistem de alarme auto, te îndemnăm să citești în continuare subiectele pe care le vom aborda:

  • problemele întâlnite când lipsește alarma auto
  • alternative în locul unei alarme auto (lacătul centralizat fără protecție suplimentară; CASCO împotriva furtului; bolarde mecanice; imobilizator)
  • Sistemul de securitate de la SoundHouse

Problemele cu care te poți confrunta în lipsa unei alarme mașină

Doar în 2021 statistica raportează 1.448 de infracțiuni de furt de autoturisme la nivel național în România, sau o medie de circa 4 mașini furate pe zi.

Hai să vorbim despre riscurile la care te expui:

  • Furtul autovehiculului

Dacă mașina ta nu este dotată cu un sistem de alarme, aceasta este mai vulnerabilă la furt decat cele care au un astfel de sistem instalat. Hoții pot să pătrundă în autovehicul fără nicio dificultate și să sustragă obiectele de valoare sau chiar sa ia întregul autovehicul.

  • Deteriorarea automobilului

În cazul în care hoții nu reușesc să fure autovehiculul, ei îl vor vandaliza, lăsând zgârieturi, lovituri și alte deteriorări.

risc fara alarma auto

  • Riscuri pentru siguranța ta 

Dacă te vei afla în autovehicul atunci cand hoții îl atacă, situația poate fi extrem de periculoasă. De asemenea, hoții pot să-ți ia cheile dacă parchezi mașina într-un loc nepotrivit iar tu vei fi pus în situații extrem de periculoase.

  • Costuri mari pentru reparații

În situația în care automobilul tău este deteriorat sau în urma unui furt, te vei confrunta cu costuri mari pentru reparații și înlocuirea pieselor din autovehicul.

  • Scăderea valorii autovehiculului

Un automobil fără sistem de alarme poate avea o valoare mai mică pe piață, dacă decizi că a venit timpul să-l vinzi, decât unul care are un astfel de sistem instalat.

Care sunt cele mai comune metode de spargere a automobilului?

Există mai multe metode prin care hoții pot sparge un automobil și fura bunurile din interior. Unele dintre cele mai comune metode includ:

  • Spargerea geamurilor, pentru a fura bunurile din interior, cum ar fi GPS-ul, telefonul mobil, bani, genți și alte obiecte de valoare
  • Forțarea încuietorilor, cu ajutorul uneltelor speciale sau cu forța fizică
  • Furtul componentelor exterioare, așa ca: oglinzi, ornamente, embleme, proiectoare, roti etc.
  • Utilizarea dispozitivelor electronice pentru a intercepta semnalul de la telecomanda de la distanță a mașinii și pentru a deschide ușile fără a lăsa urme sau fără a forța ușile

Metode alternative pentru securizarea automobilului

Mai întâi, să aflăm ce alternative de securizare există și ce funcții îndeplinește fiecare în interiorul complexului de securitate, pentru a vedea cât sunt ele de eficiente sau nu.

alarma auto siguranta

Așadar, iată care sunt acestea:

  • Lacătul centralizat fără protecție suplimentară

Absența oricăror dispozitive antifurt, evident, nu reduce posibilitățile de furt al mașinii și nu îi îmbunătățește proprietățile antifurt. Este o opțiune periculoasă, mai ales într-o metropolă modernă, mașina este foarte vulnerabilă la orice atac.

  • CASCO împotriva furtului

Chiar dacă riscul de furt al autovehiculului și costul acestuia este acoperit de polița facultativă CASCO, este foarte neplăcut pentru un proprietar de automobil să se confrunte cu o astfel de situație.

Dezavantajul acestei alternative este că, de dragul banilor, va trebui să mergi în instanță pentru o lungă perioadă de timp și nu vei putea cumpăra aceeași mașină cu banii pe care îi vei plăti. Prin urmare, această opțiune este cu greu considerată mai bună decât cea anterioară.

  • Bolarde mecanice

Un element separat din această listă sunt bolardele mecanice. Structura lor solidă și greutatea mare inspiră încredere, dar cele mai multe dintre ele sunt ușor de demontat cu un burghiu sau un polizor.

Este important să faci distincția între încuietori electromecanice (știfturi uși, blocare capotă, blocare cutie de viteze fără cheie) de încuietori mecanice (volan, încuietori pedale, cutie de viteze cu cheie). Primele sunt o protecție fiabilă împotriva furtului, deoarece sunt protejate prin soft, iar cele din urmă nu, deoarece sunt protejate prin metode pur mecanice.

  • Imobilizator

imobilizator auto starline

Instalarea unui imobilizator este o mișcare bună pentru a-ți proteja mașina de furt. Acesta blochează motorul mașinii dacă nu găsește un semn special în apropierea automobilului.

Este nevoie de alarmă auto dacă ai deja instalat un imobilizator? Da, desigur. Eticheta de imobilizare nu te va anunța cu privire la declanșarea alarmei sau starea mașinii. Pentru aceasta este nevoie de o cheie cu alarmă. În plus, imobilizatorul în sine este vulnerabil, așa că recomandăm să cumperi un dispozitiv de blocare a capotei pentru un nivel suficient de protecție.

În textul de mai sus am descris alternativele populare în locul instalării unei alarme. În continuare vom analiza singura abordare corectă pentru a proteja automobilul de furt – instalarea unui sistem complex de securitate.

Sistemul de securitate potrivit

Complexul de securitate corect este format din cel puțin 3 dispozitive:

  • Alarma auto
  • Imobilizator
  • Blocare capotă

Fiecare dintre aceste dispozitive își îndeplinește propriul rol în protejarea mașinii împotriva furtului.

Sistemul de alarmă auto citește informații de la senzori, controlează dispozitivele complexului de securitate, primește comenzi de la proprietar și transmite feedback către cheie. 

Dacă vrei să afli cum să alegi un sistem de alarme bun, citește articolul nostru de blog.

Imobilizatorul reprezintă a doua linie de apărare – blochează motorul și închide încuietoarea capotei dacă eticheta de imobilizare nu este în apropiere. 

Blocarea capotei protejează compartimentul motor, inclusiv bateria și dispozitivul de imobilizare, împotriva pătrunderii externe.

Acest complex reprezintă setul minim pentru securizarea mașinii, care ar putea să-ți protejeze automobilul de metodele de furt cunoscute. Alarma în sine este necesară, dar beneficiile ei în complexul de securitate sunt mult mai mari.

Sistemul complex de securizare a automobilului de la SoundHouse

Sistemele moderne de alarmă auto sunt deja mult mai mult decât o simplă sirenă, ele sunt adevărate complexe care garantează o protecție aproape absolută pentru automobil.

Așadar, care sunt recomandările specialiștilor SoundHouse în calitate de sisteme de securizare a automobilului?

  • Alarme auto StarLine

Alarmele auto StarLine includ tehnologie avansată de securitate, funcționare fiabilă și performanță excelentă în situații de urgență. Oferă capacitatea de a monitoriza și controla automobilul de la distanță prin intermediul unei aplicații mobile sau a unei telecomenzi, precum și posibilitatea de a fi integrate cu alte dispozitive de securitate și de confort, cum ar fi senzorii de mișcare, de spargere a geamurilor sau de fum, precum și sistemul de pornire fără cheie.

  • Imobilizator auto StarLine

Imobilizatorul auto StarLine BP-06 este un dispozitiv foarte eficient pentru a preveni furtul automobilului. Acesta poate fi integrat alături de un sistem de alarmă StarLine sau poate fi folosit ca un dispozitiv independent. Imobilizatorul auto BP-06 se instalează la nivelul sistemului de alimentare cu combustibil și poate fi activat prin intermediul telecomenzii sau prin intermediul aplicației mobile StarLine.

  • Remote cu ecran LCD dedicat alarmelor StarLine

Remote cu ecran LCD dedicat alarmelor StarLine

Remote-ul cu ecran LCD dedicat alarmelor StarLine este un accesoriu util și practic. Acesta îți va permite să controlezi sistemul de alarmă auto de la distanță și să primești informații în timp real. Ecranul LCD afișează starea mașinii, nivelul bateriei și informații despre sistemul de alarmă.

  • Modul GPS StarLine GLONASS

Acest accesoriu util pentru alarmele auto, modulul GPS StarLine Glonass permite monitorizarea vehiculului în timp real, inclusiv a poziției și vitezei acestuia. În plus, modulul poate fi utilizat pentru a declanșa alarma auto în cazul în care automobilul părăsește zona de siguranță prestabilită.

  • Tracker GPS GSM StarLine

Tracker-ul GPS GSM StarLine M17 este un dispozitiv compact și inteligent, care îți permite să monitorizezi în timp real poziția vehiculului. Împreună cu alarma auto, acesta este ideal pentru a-ți proteja mașina împotriva furtului sau pentru a-ți urmări flota de vehicule în timpul transporturilor. De asemenea, tracker-ul dispune de o baterie de rezervă încorporată și poate fi configurat pentru a expedia alerte prin SMS sau prin intermediul aplicației dedicate StarLine.

  • Modul magnetic bypass StarLine

Modulul magnetic bypass StarLine MS 06BT este un accesoriu de neînlocuit dacă dorești să eviți dezactivarea sistemului de alarmă în cazul în care se întrerupe alimentarea electrică, pentru că acest modul permite utilizarea bateriei de rezervă. Astfel, poți fi sigur că automobilul tău este în continuare protejat în caz de furt sau spargere.

  • Modul transceiver extern StarLine

Modul transceiver extern StarLine

Modulul transceiver extern Starline ST-S9RFTM este un accesoriu important pentru sistemul de alarmă auto, oferind o putere de emisie și recepție semnal îmbunătățită. Este compatibil cu toate sistemele de alarmă auto StarLine și poate fi montat ușor. De asemenea, acest modul extinde raza de acoperire a sistemului de alarmă și îmbunătățește performanța generală a acestuia.

Dacă pe vremuri proprietarul mașinii trebuia să se confrunte cu stresul din cauza gândurilor constante despre posibilitatea de a-i fi furată mașina, acum astfel de probleme sunt rezolvate într-o mai mare măsură prin alarmele auto. 

Bineînțeles, nu ar trebui să încredințezi instalarea sistemului complex de securizare unor meșteri al căror profesionalism este dubios, este totuși mai bine să obții garanție de la un salon oficial, de exemplu, orice dealer autorizat cu care colaborăm în toată țara. 

Nu doar că te vor ajuta să alegi alarma auto de calitate, dar și o vor instala așa cum trebuie.

Dacă te-am convins că este necesar să-ți instalezi chiar azi un sistem de alarme auto, intră pe site și alege complexul de securizare potrivit. 

În caz că ai nevoie de mai multă informație despre alarmele auto SoundHouse, contactează-ne oricând!

Telefon:  0374490389

SOLUȚII COMPLETE PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA PERFORMANȚELOR ACUSTICE ȘI CREȘTEREA CONFORTULUI MAȘINII TALE

CONFIGUREAZĂ-ȚI MAȘINA

spot_img

Categorii Articole

Cele mai citite articole