Importanța cablurilor auto folosite pentru sistemul audio al mașinii

Dacă urmează să îți instalezi un sistem audio în mașina ta, sigur dorești să știi că fiecare detaliu este pus la punct. Alegerea elementelor de conectică este esențială în acest caz. Dacă nu ești sigur ce tip de cabluri să folosești, rămâi cu noi până la finalul articolului pentru a descoperi ceea ce este potrivit pentru automobilul tău.

Soundhouse a ales să abordeze această tematică pentru a clarifica toate întrebările despre conectica auto, dar și pentru a istorisi o întâmplare avută de către echipa noastră. Suntem convinși că, pentru tine contează foarte mult calitatea sistemului audio din mașina ta și că îți dorești ca orice călătorie să fie o plăcere. În articolele anterioare am abordat foarte mult componente ale sistemului audio, precum: difuzoare, pachete de bass sau amlificatoare. După cum probabil ai citit, este important să ții cont de anumite criterii, atunci când achiziționezi astfel de produse, pentru ca rezultatul final să fie unul de excepție. Conectica este ingredientul secret pentru ca noul tău sistem audio să funcționeze la performanțe înalte. Putem spune că, aceasta este precum sarea în bucate, pentru că fără o conectică potrivită, rezultatele nu vor fi 100% conform așteptărilor.

Care sunt componentele de conectică auto pentru sistemele audio?

Un kit de cabluri este alcătuit din:

  1. cablul de alimentare, care aduce curent de la acumulator la amplificator
  2. cablurile pentru difuzoare
  3. cablurile RCA, cu ajutorul cărora se transmite semnal de la unitatea centrala la amplificator

În industria car audio s-a creat o întreagă dezbatere care are la bază importanța conecticii integrată într-un sistem audio. Pe paginile multor furnizori vei găsi o mulțime de argumente și explicații despre caracteristicile acesteia. Una dintre afirmațiile care stau la baza acestor discuții este: „Merită să testezi și să lași urechea să decidă!”

Astfel că, existența conecticii potrivite sau lipsa acesteia poate fi ușor sesizată doar ascultând diferite configurații audio.  Dar, pentru că de-a lungul timpului s-au creat multe controverse pe această temă, Soundhouse s-a decis să publice acest articol, care să ajute în clarificarea multor nebuloase.

Cablurile Audio Auto Audison. Întotdeauna o decizie bună!

Suntem siguri că deja cunoști brandul Audison, unul dintre liderii pe piața internațională în tehnologia car audio. Echipamentele audio ale acestui brand sunt dedicate pentru un număr mare de mărci și modele auto, având o varietate de produse, de la cele mai impresionante sisteme audio, difuzoare, subwoofere sau amplificatoare, până la elemente de conectică care îmbină perfect componentele între ele.

Prima AP Plug&Play de la Audison

Sunt cablurile ideale pentru redarea unui sunet clar și curat, concepute pentru a se potrivi cu amplificatoarele Audison Prima, dar datorită tehnologiei avansate după care au fost concepute, acestea pot fi utilizate și cu alte amplificatoare care aparțin altor brand-uri.

Cablurile Audison Prima sunt ușor de montat și asigură instalarea ideală pentru sistemul tău audio. Sunt create din materiale de foarte bună calitate, care promit o rezistență pe o perioadă îndelungată. Cablurile de la Audison sunt Plag&Play, fiind dedicate multor mărci auto, ceea ce exclude modificări la cablajul de origine al mașinii.
Din această gamă de produs, te sfătuim să le iei în considerare pe următoarele trei:

AP T-Harness DCC

Aceasta este o soluție Plag&Play care integrează noile echipamente audio cu sistemul din fabrică al mașinii tale.

AP Extension

Sunt cabluri prelungitoare cu conexiuni Plug&Play, care permit libertate totală în poziționarea amplificatorului. Acestea sunt de două tipuri:

  • Cablurile de intrare, care transmit semnalul de la unitatea centrală către amplificator
  • Cablurile de ieșire, care transmit semnalul de ieșire, de la amplificator către sistemul audio din fabrică. Pentru ca această soluție să fie eficientă, este necesar să folosești extensia AP/IN în combinație cu AP/OUT.

AP Speakers Output

Acestea sunt cabluri de ieșire și sunt disponibile în trei modele:

Conectorii cu terminalii în formă de cerc oferă o conecțiune perfectă și rezistentă. Astfel că tu nu trebuie să îți mai faci griji cu privire la topirea sau arderea cablului.

 

Povestea din spatele articolului despre cablurile audio auto

Ne-am decis să abordăm și acest subiect, în urma unei configurații pe mașina unui client Soundhouse. În realizarea acelui sistem audio, s-a lucrat cu atenție și am fost atenți la toate detaliile, acordând o atenție superioară sunetului. Difuzoarele au fost poziționate așa încât acestea să redea sunetul în cel mai bun mod. Deși configurația suna bine, parcă lipsea ceva. Se poate auzi, la o simplă audiție, faptul că un sistem nu funcționează la capacitatea sa maximă, iar aceste două situații pot exista din două motive:

  1. Sistemul este defect
  2. Cablurile nu conduc puterea maximă către sistemul audio.

Desigur că, problema a fost datorată cablurilor de alimentare.

După înlocuirea cablurilor standard, cu unele profeesionale, plug&play, dedicate acelui model de automobil, s-a simțit calitatea sunetului mult mai ridicată, puterea sistemului audio crescând considerabil. Astfel că am reușit să oferim un potențial maxim, datorită utilizării conecticii potrivite. Și cum mulțumirea clientului este principalul nostru scop, ne-am bucurat să îl vedem pe posesorul mașinii foarte încântat de rezultatul final. Așa că, este important să știi că diferența o face în mod cert conectica!

Deși pare o simplu să instalezi singur, acasă, un sistem audio, noi recomandăm de fiecare dată apelarea la specialiști. În primul rând pentru a te ajuta să alegi varianta potrvită pentru mașina ta și în al doilea rând pentru a realiza montajul acestora și pentru a îți garanta funcționarea la cel mai înalt nivel de calitate.

Dacă nu știai, la Soundhouse România este o echipă de experți în domeniu, de la consilieri tehnici, până la instalatori, la care poți apela cu încredere oricând. Contactează-ne fără griji: 0374490389.

 

SOLUȚII COMPLETE PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA PERFORMANȚELOR ACUSTICE ȘI CREȘTEREA CONFORTULUI MAȘINII TALE

CONFIGUREAZĂ-ȚI MAȘINA

spot_img

Categorii Articole

Cele mai citite articole